• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Не бе, рядко но стават. Последно мисля че беше преди 3-4 години. :? Само дето не съм толкова глупав че да бъркам във фасунгата с клещи, макар и изолирани докато не съм убеден че няма напрежение.
Ти не ме разбра. Аз не бъркам. Но някой може да бръкне. В последните 2 години поне 3 пъти са ми гърмяли лампи с нажежаема жичка, поне 2 пъти се е отлепвал балона и е трябвало да спирам тока, за да ми е комфортно, докато работя и да оправя проблема. Ключ ми се завари един път, а 2 пъти не можах да развия крушката и вече малко прегорялата фасунга се счупи, когато я напънах.
Както сам знаеш, при лампите с нажежаема жичка много зависи на какво напрежение ги работиш, както и качеството им, за да нямаш проблеми. При мен напрежението е нормално, явно крушките които съм купувал от близкият магазин са турски ментета. Проблема е, че от където да взема крушки, пак се случва.
Пробвах с халогени на Осрам - те карат повече. Имам стари нажежаеми на Осрам - 1 още си кара. Просто на новите им е кофти качеството. Отиди от бакалията си купи от "папагалските" крушки по 50 стотинки, или някакви от типа на Vivalux, SuperLux, Tungsram и подобни и ги виж какви ментета са. И тия премаркираните с българска марка "Светлина" са посредствени.
hidrazin - майстор
Даааа.... Все твоя Форд не пали... :-D
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Даааа.... Все твоя Форд не пали...
Един път запали! И точно тоя..го откраднаха едни норвежци, като бях го паркирал в слънчака. :?
hidrazin - майстор
Да, еврог...овете са си глупави по природа...
:partyman:
pgt - специалист
Я кажете виждали ли сте по някоя от нашите вериги магазини, V-tac 10W за 2,99 лв., както ни убеждават рекламите на Евро 2016?
toolegittoquit - майстор
pgt написа:
Я кажете виждали ли сте по някоя от нашите вериги магазини, V-tac 10W за 2,99 лв
Не. Виждал съм 6W за 7лв.
nikolovvd - майстор
Миналото Лято имаше промоции в Зора, Практикер, Бриколаж и Хоум Макс.
В различни моменти и различни обяви от сорта 10W за 4.99.
Няма да се очудя, ако се появят - 6W за 2.99 или 12W за 4.99 лв. :)
martosound - специалист
=;
V-TAC 10W за 2.99лв. има в EMAG http://www.emag.bg/krushki/v-tac/c?tree_ref=649

Има ги и в КОНРАД http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=10376

Иначе за 12W модел - най изгодни са в КОНРАД http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=10191

Последно си купих 5 броя 12W по 4.78 лв. което е доста добра цена.

:yawinkle:
toolegittoquit - майстор
Кога ги намалиха толкова?! Аз съм купувал 15W по 12лв, 10W за 9лв!?
martosound - специалист
През 2013 година, когато купувах най напред 12 ватови - бяха доста скъпи ама и качеството им беше друго. Охладителят беше дебела алуминиева отливка и работеха на по-ниски градуси от сегашните. Сега цената им падна доста, но намалиха и качеството - алуминият е доста по-тънък. В сравнение със старото производство новите светят с 10 процента по-слабо като ги премеря с луксмера. Сглобката е малко по-друга, драйверът е друг. Старите работеха в широк обхват на захранващото напрежение 100-240V, сегашните са на 220-240V. Старите бяха лъскави, новите стоят едни матови. Изобщо промениха ги тотално - иначе моделът се води един и същ. Ама за толкова пари кусур няма да им търся. Безплатен обяд няма...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: