hidrazin написа:Не бе, рядко но стават. Последно мисля че беше преди 3-4 години.Ти не ме разбра. Аз не бъркам. Но някой може да бръкне. В последните 2 години поне 3 пъти са ми гърмяли лампи с нажежаема жичка, поне 2 пъти се е отлепвал балона и е трябвало да спирам тока, за да ми е комфортно, докато работя и да оправя проблема. Ключ ми се завари един път, а 2 пъти не можах да развия крушката и вече малко прегорялата фасунга се счупи, когато я напънах.Само дето не съм толкова глупав че да бъркам във фасунгата с клещи, макар и изолирани докато не съм убеден че няма напрежение.
Както сам знаеш, при лампите с нажежаема жичка много зависи на какво напрежение ги работиш, както и качеството им, за да нямаш проблеми. При мен напрежението е нормално, явно крушките които съм купувал от близкият магазин са турски ментета. Проблема е, че от където да взема крушки, пак се случва.
Пробвах с халогени на Осрам - те карат повече. Имам стари нажежаеми на Осрам - 1 още си кара. Просто на новите им е кофти качеството. Отиди от бакалията си купи от "папагалските" крушки по 50 стотинки, или някакви от типа на Vivalux, SuperLux, Tungsram и подобни и ги виж какви ментета са. И тия премаркираните с българска марка "Светлина" са посредствени.