Така е прав си,иначе съм виждал такава инсталация,как е правена само изпълнителя знае. 

thebugger написа:Ясно, благодаря! Значи го правя с 25А за вторичните и 40А за главния, да си нямам проблеми. Ако ли ми се наложи по тежък консуматор да ползвам (над 5кW), ще отделя 1 контакт на собствен бушон 40А и ще му сложа нови кабели и това е. Пак благодаря.
FM STEREO написа:Такова празапасяване с 6мм2 първо технологично е много трудно за изпълнение (кутиите са тесни за 6мм2, а контактите са предвидени за до 2,5мм2)
FM STEREO написа:Така е прав си,иначе съм виждал такава инсталация,как е правена само изпълнителя знае.FM STEREO написа:Не съм,но така е най сигурно. Може кръговете на контактите да се изкарат с 6квадрата до етажна разпределителна кутия и от там вече да се премине на 4квадрата.
Има контакти които стават за монтаж на 4мм2,дъното на конзолата и кутиите се разпробива и контакта се монтира лесно.
FM STEREO написа:Да имате право, няма смисъл от кабел 4квадрата след като контакта издържа до 16А, моля автора на темата да не взима под внимание написаното от мен за сечението на кабелите! Ще помоля модератора да изтрие мнението ми и ако прецени за нужно да ми бъде наложена забрана(БАН) за писане в сайта!Ееее стига бе стана ми гузно ся ,не съм целял да те засегна горе главата всички се учим и като грешим пак се учим нема грижи сори!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: