• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте колеги. След поставянето на нещо горещо,ми се наду фолито на терпмоплота в кухнята. Стои подуто като от ужилване на оса.Диаметъра на подутината е с размера на един лев. Фолито е спукано. Под фолиото незнам дали има щети,но адски ме дразни цялата тази ситуация.Варианта за подмяна на целия плот е абсурден. Някой оправял ли е такъв проблем? Някакви съвети?
djpatzo - специалист
bat Valko написа:
Здравейте колеги. След поставянето на нещо горещо,ми се наду фолито на терпмоплота в кухнята. Стои подуто като от ужилване на оса.Диаметъра на подутината е с размера на един лев. Фолито е спукано. Под фолиото незнам дали има щети,но адски ме дразни цялата тази ситуация.Варианта за подмяна на целия плот е абсурден. Някой оправял ли е такъв проблем? Някакви съвети?
Няма такова нещо като термо плот. Отгоре фурнира ти се е отлепил, а не фолиото. Ако не ти е гланциран плота, може да се оправи! Премахва се шуплата до където е надутата част. После с кит за метал(по-здрав е), смесен с боя в цвета на плота се запълва с автошпатула. Ако плота ти е много светло кафяв цвят, ако премахнеш шуплата, ще видиш същия такъв цвят отдолу! :) Успех
Цвета е нещо като мръсно бяло.Много светъл и гланциран. :?
djpatzo - специалист
bat Valko написа:
Цвета е нещо като мръсно бяло.Много светъл и гланциран. :?
Като се поправи с кит за метал, трябва и да се лакира и полира. Най-добре става с лак за автомобили, после се обработва като желязо, почти. Термо плот някой като ми каже и направо откачам. Термо е за топли неща, но не и за такива свалени 5 секунди преди това от котлона, още по-лошо от газта :|
krasi92 - майстор
Звучи много научно обаче нищо че не се казва така.При прочитане на началото на темата си помислих че става въпрос за плот върху които се готвят разни ястия а то се оказа обикновен кухненски шкаф.Монтираите някакъв уред -например керамичен котлон за вграждане и готово.
djpatzo - специалист
krasi92 написа:
Звучи много научно обаче нищо че не се казва така.При прочитане на началото на темата си помислих че става въпрос за плот върху които се готвят разни ястия а то се оказа обикновен кухненски шкаф.Монтираите някакъв уред -например керамичен котлон за вграждане и готово.
И този котлон струва повече от нов плот! Доста хитро от твоя страна! KAINDL плот струва 140 лв. 4 метра дълъг. Продават и 2 метра за 70 лв. Поне във Варна е така! Другото, което би било проблем... Керамичен котлон?!?!?! А дали има кабели за захранване, дали няма чекмеджета отдолу, дали не е случайно на някое място близо до мивката?
torbalan - Дървен философ
Какво има да му ремонтираш....

Не знам какъв плот си купил, но моя стария нямаше драми - свалям от котлона и слагам на плота. Не се е повреждал от това...

С течение на годините (ползвах го десетина години) тук-там го нараних. Където беше наранено от влагата лееекинко се поду...

Сега съм с плот от камък - нито се наранява, нито се подува, нито се отлепва...

Имаш повод да си купиш нов плот - от камък или от дърво няма да страдат нито от горещо нито от влага. Дървения обаче си иска омасляване поне два пъти в годината...
krasi92 - майстор
Варианта със смяна на целия плот е абсурден казва човека така че би трябвало да се добави нещо за да се маскира акнето.
djpatzo - специалист
krasi92 написа:
Варианта със смяна на целия плот е абсурден казва човека така че би трябвало да се добави нещо за да се маскира акнето.
Е то по-абсурдно, от това, да си оборудваш кухня с ненужни работи, няма... Най-вероятно има котлони вече, щом е сложил горещата тенджера... Не вярвам със запалка да е готвил! Ако кухнята е правена от някой, който си разбира работата, подмяната на плота става много лесно. Аз в нас примерно, просто намалям височината на краката на долните шкафове и отвивам плота... Дори без намаляване на височината мога да го изкарам, само трябва да му развия 4 винта.
nikolovvd - майстор
Щом проблемът е колкото монета от един лев, аз бих го изрязал и бих сложил/залепил в дупката монета от 1 или 2 лева.
От дефект става ефект. :-D
  • 1
  • 2

Тема "ремонт на термоплот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: