Нека намерим най-тънките цени.
Bleu81 - напреднал
Изгледайте това клипче и ще ви се изясни как работи импакта.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f0gSJa3L_7c[/youtube]

На тоя принцип са всички импакт драйвъри, импакт ренчове и пневматични гайковерти

Колкото до конкретния парксайд, единствения недостатък които виждам е че няма пресети на скоростта което означава че контрола над скоростта на завиване става само със спусъка.
Всички актуални модели импакт драйвъри на големите марки освен че са безчеткови са обикновено с поне 3 'скорости' което не са 3 нива на редукция както при винтовертите а електронно ограничение на максималната скорост при натиснат докрай спусък. Това от своя страна е много практично при работа с малки винтове/болтове и минимизира вероятността от пренавиване.

Въпреки това за цената си е без конкуренция.
Bleu81 - напреднал
Да повдигна и въпроса с вибрациите при евтините инстументи които според мен не е никак маловажен.
Визирам конкретно виброшлайфовете и техните производни.
Вече няколко човека обърнаха внимание над сериозните вибрации на лидълския орбитален. Искам да дам практичен пример от вчера.

Започнах 'реставрация' на една врата и прозорец в стара къща. Боята на повечето места беше почти паднала и лесно се свали с делта виброшлайф и един ексцентриков. Делта шлайфа е парксайд 160 ватовия модел. Орбиталния е 240вата син бош. На всеки 10 минути с парксайда ръката ми изтръпваше и ефекта от вибрациите отшумява след не по малко от половин час. Противно на това боша няма почти никакви вибрации и с него може да се работи часове.
Защо го казвам. Ако ще си купувате машина за големи проекти където ще ви се наложи да работите с часове ефекта от вибрациите на евтините машини е неподозиран и много вероятно да съжалявате че не сте си купили по хубава машина.

Пиздрави
cholev - майстор
Махнах една стара мивка и сега трябва да оформя гипсокартона около нея. Т.е смятам с циркулярчето 85мм дето си купих предната седмица да направя прави срезове в гипсокартона. Въпроса е кой от трите диска, стандартния с твърдосплавни пластини HW(дърво, пластмаса, плочи); с обикновените зъби (меко дърво пластмаса мек метал), диамантен (керамика, пластмаса)
mitko64 - майстор
Днес се пробвах с новата придобивка, ел. такер(досега само с ръчни съм ковал, като знам че дадох 80лв. преди за Rapid,ще се пукна от яд). Ковах пробно едни первазчета(15Х20мм) в чамова ламперия и дъбово дюшеме. Та съм много доволен, машинката ме устройва напълно. Пирони 32мм. ги кове без проблеми до край, без кой знае какво натискане. В дъба обаче не може да ги дозабие докрай(забива ги към 20мм.). С 25милиметровите обаче е ОК(слагам и 15мм. чамов перваз). Не усещам някакъв силен откат, както чета отзиви. Нараняването от предпазителя също не е голямо, трябва да се вгледаш за да го видиш, но може да се пробвам с някакво тиксо да омекотя удара там.
Имам въпрос обаче. Как стоят нещата с пироните,кои са съвместими? Предполагам може да се зареждат 30мм. на други производители. Нашите лидълци пак простотия сътвориха, в Германия освен такера пуснаха и отделно консумативи. Тука ще си играем сега на налучкване с други марки. С тези 500 пирона съм за никъде. Имам три етажа стълбище да кова.
Последна промяна от mitko64 на нед юли 03, 2016 2:44 pm, променено общо 1 път.
gamencerista - специалист
А някой има ли инфо дали скоро ще пускат пак бормашини. Трябва ми една за вкъщи от време на време. Гледам в олх има някаква за 48 лв ама ....
mitko64 - майстор
Ако питаш за тази с кабела, 500w, някъде декември, януари я пускаха. Та евентуално пак така, но може и по рано. На мен обаче не ми хареса, прекалено обемиста за 500вата, с един кекав реверс, да те е страх да превключиш. Двускоростна не са пускали от 3-4 години.
mitko64 - майстор
Bleu81 написа:
До колкото знам кобалта не се прилага като покритие а само като легиращ елемент. Жълтото покритие е от Титанов нитрит (TiN) и по съществото си е много твърд и износоустойчив керамичен слой който помага донякъде на износоустойчивостта до първото заточване.

Ако някой продава HSS с кобалтово покритие то навярно е само маркетингов трик да продава скъпо обикновенни HSS свредла. В интернет свредла с кобалтово покритие се продават май само в лидл и AliExpress ;-)
Това, че в каталога на лидл иише, че свредлата са с кобалтово покритие ( Визирам жълтите със сребриста опашка, които видях в интернет), не означава автоматично, че е така. mitko64 можеш ли да прочетеш какво пише на опашката на свредлата?

Митко - извинявам се ако оставям впечетление, че се заяждам с теб. Истината е че много мразя "ментетата" и лесно се паля на тая тема.

Да стискаме палци скоро да ни огреят свредла с Криптонит марка Пауърфикс ;-) Носят се слухове, че били много добри :-D
Чак днес имам възможност да погледна въпросните свредла. Най- отгоре е означен диаметърът, под него HSS и най- долу логото мисля на Kompernass. Няма и помен от Co. Поне не лъжат по най наглия начин.
Djack - специалист
mitko64 написа:
Днес се пробвах с новата придобивка, ел. такер(досега само с ръчни съм ковал, като знам че дадох 80лв. преди за Rapid,ще се пукна от яд). Ковах пробно едни первазчета(15Х20мм) в чамова ламперия и дъбово дюшеме. Та съм много доволен, машинката ме устройва напълно. Пирони 32мм. ги кове без проблеми до край, без кой знае какво натискане. В дъба обаче не може да ги дозабие докрай(забива ги към 20мм.). С 25милиметровите обаче е ОК(слагам и 15мм. чамов перваз). Не усещам някакъв силен откат, както чета отзиви. Нараняването от предпазителя също не е голямо, трябва да се вгледаш за да го видиш, но може да се пробвам с някакво тиксо да омекотя удара там.
Имам въпрос обаче. Как стоят нещата с пироните,кои са съвместими? Предполагам може да се зареждат 30мм. на други производители. Нашите лидълци пак простотия сътвориха, в Германия освен такера пуснаха и отделно консумативи. Тука ще си играем сега на налучкване с други марки. С тези 500 пирона съм за никъде. Имам три етажа стълбище да кова.
Върни се в магазина и се огледай за консумативи! В Бургас по Лидъл - ите имаше до такера блистери с пирони и скоби! Аз също си го взех! В нормално пдч скобите ги набива до край и стърчат от другата страна! И аз съм доволен!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
cholev написа:
Махнах една стара мивка и сега трябва да оформя гипсокартона около нея. Т.е смятам с циркулярчето 85мм дето си купих предната седмица да направя прави срезове в гипсокартона. Въпроса е кой от трите диска, стандартния с твърдосплавни пластини HW(дърво, пластмаса, плочи); с обикновените зъби (меко дърво пластмаса мек метал), диамантен (керамика, пластмаса)
Гипсокартон се реже с макетен нож. Режеш картона, огъваш и се чупи по линията на сеза. Ако режеш крижи линии, режеш картона и с почукване по среза ти се начупва и гипса (както се реже стъкло). Дооформяш с пила, ако се налага. Разбирам, че искаш да си режеш с новата машинка, но не е за това
https://www.youtube.com/watch?v=L-Yo0lN0DXc
mitko64 - майстор
Djack написа:
mitko64 написа:
Върни се в магазина и се огледай за консумативи! В Бургас по Лидъл - ите имаше до такера блистери с пирони и скоби! Аз също си го взех! В нормално пдч скобите ги набива до край и стърчат от другата страна! И аз съм доволен!
Аз бях оставил пари на познат да ми го вземе от София. Каза че консумативи нямало. Освен да не е видял. :?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: