• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
ktamen написа:
Ти явно не разбираш колко е опасно прекарването на нулата през ключа.
Производителите ги правят за 3 проводна инсталация, а не за 2 проводна. И явно такива като теб са много, дето си мислят, че:
valentino76bs написа:
ти решаваш дали да прекъснеш само единия.
Нещо май не говорим на един език къде съм казал ,че нулата се прекъсва при двупроводна инсталация не ми преписвай тея заслуги!Абсолютно е забранено!
valentino76bs - майстор
ktamen написа:
Всички бойлерни ключове, които съм отварял при двужилна инсталация (само няколко бройки) си прекъсваха и нулата. Може да е било случайност.
Аз бойлера никога не го изключвам, нямам ключ до вратата, и на самия бойлер съм го махнал много отдавна, нагревателите са вързани последователно. И не мисля, че ми е нужен. Имам надеждни предпазители. Все още не виждам смисъл от такъв ключ. Да се разчита на това, че ключа бил Люгран ми се струва доста наивно.
Явно от тука дойде недоразумението имах предвид ,че всички ключове са двуполюсни а кой как ги е свързал не ме интересува!
И на трипроводна може само фазата въпреки ,че е 2П ключа.
Hoвoceлckи - майстор
Човекът ви каза още тогава:
antonioven написа:
Мисля че не разбирате, плочките в банята вече са налепени и никакви нови кабели не мога да опъвам.
И повече не го интересувате :-D
nikolov333 - майстор
У майка ми бойлера е 80л.на Матев и вече 10 години си работи на 1-ва степен,без да е изключван никога, не помня профилактика да сме му правили... :?
Блока е 30 годишна панелка с оригиналната двупроводна инсталация, а бойлера е без ключ с твърда връзка откакто нагоря шуко контакта. :lol:
BgGhost - напреднал
Сега ако кажеш и че на бушоните са сложили някаква тел за връзване на арматура - евала. :lol:
nikolov333 - майстор
Ааа не, автоматични са..от черните. Оригинал..Наскоро сменяха основата на главния бушон, че беше искрила бая и лампите им мигаха докато загрява бойлера.. :-D :lol: :lol: :partyman:
ZMeyGorianin - майстор
nikolov333 написа:
У майка ми бойлера е 80л.на Матев и вече 10 години си работи на 1-ва степен,без да е изключван никога, не помня профилактика да сме му правили... :?
М-дааа...разгевези се народа :? Преди 40-на години на бойлера ни /3 кВ; 80 л./ във ведомствен апартамент му се скапаха ел. карантиите - защити, термостат и т.н. Части - йок; сервиз - също. За нов - само с връзки :shock: Някой /не помня вече кой/ върза нагревателите директно към кабел с щепсел и от там при нужда се включваше в най-близкия контакт /двупроводен/.
Майка ми /лека и пръст/, беше направила една табела 30/30 на която с дебел шрифт беше написано БОЙЛЕРА! и стоеше на видно място, когато беше включен. След примерно 3 часа се изключваше.
Ами за 20-на години /докато се преместихме/ нямаше никакъв инцидент :!:
Но всички внимаваха, когато видеха табелата!
Сега ДТЗ-та, 6 кв. кабели, отделни табла и всякакви мушенгии и пак стават сакатлъци!
Щото хората свикнаха да се осланят само на техниката, а не на себе си [-X И не само в случаи, като този...
antonioven - специалист
Извинявам се че не си завърших темата! Проблемът е решен отдавна, силовото захранване на боѝлера е през въпросните 1.5 квадрата. Зад банята е кухнята, от там прекарахме пв-а кабел 4 квадрата за защита в п-образен профил директно до таблото, при предстоящият ремонт на пролет от там ще мине основното захранване на бойлера. Благодаря за мненията ви.
kolcho - специалист
antonioven написа:
Някакъв некомпетентен зидаро-мазач сменил старият кабел с 2Х1.5 квадрата.
Гледам едни таблици за максимално допустимият ток 16 ампера при товар 3 киловата е на границата на допустимото.
Мога ли да свържа бойлера на въпросният кабел?
Класика:
1. Ремонтиращата е възложила електроинсталацията в банята си на зидаро-мазач.
2. След това оторизира свързването на бойлера на човек, който започва да пита по форуми за кабели, сечения и пр.
3. Накрая се рапортува - " Проблемът е решен отдавна, силовото захранване на боѝлера е през въпросните 1.5 квадрата.".
Цирк, тотален цирк!
Приятно къпане :wink:
lovech2001 - специалист
А има ли начин да се сложи дефекто-токова защита на бойлер с двужилен мостов кабел?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Бойлер 3kW на кабел 1.5 квадрата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: