ktamen написа:Ти явно не разбираш колко е опасно прекарването на нулата през ключа.Нещо май не говорим на един език къде съм казал ,че нулата се прекъсва при двупроводна инсталация не ми преписвай тея заслуги!Абсолютно е забранено!
Производителите ги правят за 3 проводна инсталация, а не за 2 проводна. И явно такива като теб са много, дето си мислят, че:valentino76bs написа:ти решаваш дали да прекъснеш само единия.
ktamen написа:Всички бойлерни ключове, които съм отварял при двужилна инсталация (само няколко бройки) си прекъсваха и нулата. Може да е било случайност.Явно от тука дойде недоразумението имах предвид ,че всички ключове са двуполюсни а кой как ги е свързал не ме интересува!
Аз бойлера никога не го изключвам, нямам ключ до вратата, и на самия бойлер съм го махнал много отдавна, нагревателите са вързани последователно. И не мисля, че ми е нужен. Имам надеждни предпазители. Все още не виждам смисъл от такъв ключ. Да се разчита на това, че ключа бил Люгран ми се струва доста наивно.
И на трипроводна може само фазата въпреки ,че е 2П ключа.