Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D Въ братчита аз до гът съ припичъм на плажа ,шъ стани ли каминката за Септември а а а . :wink:
valerikoz - помощник
Здравейте , нов съм в форума но ви наблюдавам зорко вече 4 години и доста неща съм научил от вас , но това не е най важното , по важното е че съм решил да се преорентирам от кюмур на пелети и съм си харесал горелката на грейко рб 20 та питането ми е,- има ли начин да се монтира тая горелка на котел бош, солид 2000 ,25-7 КВТ без да се скапва вратичката за въздуха - та номера е така да стане че ако нещо се скапе по тия горелки за 10-15 минути да го наблъскам с въглища и да сцепа мрака, мисълта ми е 10 -15 минути да ми требват да върна вътрешнокорпусните устройства за кюмур и да го паля!!! та по мое виждане ако срежа вратичката ше са прецака работата на въглища и ше требва да пригаждам нещо да затапвам дупката и въобще влизам у един филм..... мани мани - а аз не искам така, пък от друга страна пантите на вратичката са едни щифтове къде не ми е ясно как ще ги избивам, та това са ми притесненията. Другото където ме интересува от кой да си поръчам горелката от производителя или от некой търговец и въобще производителя занимава ли се да продава и монтира или използва дистрибуторите и освен това каква и е актуалната цена на тая горелка към днешна дата и кво влиза у комплекта с горелката шнекове, кабеляци бункери и т.н. предварително се извинявам за правопис и пунктоация ако нещо съм сбъркал не е нарочно толкова си мога....
lz2skt - специалист
На Бош Солид 32кв съм направил 2 планки с размери приблизително вратичката за въздуха ...в средата имат отвор с размера тръбата на горелката +1мм..в 4 края отвори.Отвора за въздух на чугунената вратичка е леко пилнат .Съответно едната планка отвън ,а другата вътре хванати с 4болта.Маха се соплото на горелката ...промушва се през отвора на планките и после се завива законтрящият болт.Де факто широката част на горивната част се намира изцяло в котела.При желание се демонтира всичко и котелът си работи в заводското си изпълнение.
lz2skt - специалист
Размера на планките е 220/140 мм.От светлият отвор ,където влиза въздух в хоризонталната част е пилено ...може би 1-2мм.Интервенциите са минимални и с нищо не се нарушава работата с подаването на въздух и визията на котела.Най-добре да се направи шаблон за да се знае къде ще се направи големият отвор за тръбата на горелката на планките.
valerikoz - помощник
чекай сега да видим дали съм разбрал..... наче двете планки се слагат една от вътре една от вън на светлия отвор и така се хващат за голямата врата така ли..... а е пилено от горямата врта за да се разшири светлия отвор.... а какъв е диаметъра на тръбата на горелката зад соплото - между соплото и корпуса ? а вратичката остава ли на място щото аз си мислех че ако има вариант може да не я свалям асамо да я вдигна на горе.... дали ще може да гласим дявола... то от вътре на вратата голямата има едни ламарини те евентуално ще трябва да се махнат !?
lz2skt - специалист
На оригиналната врата на пепелника се надига вратичката за въздух в крайно горно положение .Пилва се леко провоъгълният отвор в х.част.Планките с 4болта са хванати срещуположно от двете страни.През големият отвор на планките (мисля 109мм беше)се промушва демонтираното сопло на горелката и после се захваща за нея с болта .Може да се намаже тук таме с термоустойчив силикон да се уплътни.Цялата работа ми излезе с моя ламарина около 5 лв изрязване на планките с отворите (10 на брой) и малко работа с пилата и ъглошлайфа.Ако нещо не ти е ясно дай си тел на лични и ще ти обясня допълнително.
lz2skt - специалист
Ламаринката отвътре дето завихря въздуха се маха .Хваната е с болтчета и се развиват.
valerikoz - помощник
ок, много благодаря ще го имам на предвид, ако се наложи ще пиша пак но в основни линии схванах - аз бях решил да си правя но за сега не се изсилвам щото работата се оказа малко по сложна от колкото си мислех благодаря!
filmatoplo - майстор
Нещо не схващам ,до сега на който съм монтирал горелка Грейко на котел Бош ,винаги нещата са ставали за 1 0 секунди .Взимам нова вратичка за боша универсална за 20/30 ,и повярвайте ми така се спестяват куп ядове.Не е скъпа.
lz2skt - специалист
Това дали нещо е скъпо или евтино е много относително понятие.Аз не съм монтажник ,а обикновен потребител с скромни възможности.Просто давам решение за този,който може да си спести някой лев поне от закупуването на нова врата.А и форумът все пак е Направи сам.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: