• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
agro - специалист
andro440 написа:
Стъпил на здрава основа ...
Прикачен файл:
Снимка1562.jpg
Аз сега съжалявам, че не си направих кутията под Виадруса с водна риза. Сега с четирите му секции и вътрешните прегради не може да усвои мощността на горелката и димните газове са много горещи при пълна мощност. Освен това я направих ниска и под ретортата на горелката пепелта се натрупва бързо и често трябва да се чисти. Отгоре над ретортата също си трябва повече място за по-големи буци шлака при гадни въглища. Следващата ще е както трябва, но няма да успея за този сезон.
шоп - майстор
agro, не съжалявай, че не си направил кутията с водна риза. Не случайно няма такива фабрични. Температурата в горивната камера, респективно около главата на горелката трябва да е висока за да имаме оптимално горене на пирогазовете. Парите, които ще спестиш за по евтина, технологична и ниско металоемка кутия може да ги дадеш за 1-2 ребра за виадруса. Те са по 60-80 до 100 лв бройкатс ако си на зор, но ще си много доволен от монтажа на допълните ребра. Миналата година от базара ми изпадна един 5 секционен виадрус за 300лв. Сега си имам резервни части.

Относно височината си много прав. Трябва да има отстояния за пепелтта и за монтаж на дефлектор. Аз имах кутия висока 1 метър. Сега правя нова от огнеупорни тухли комбинирана за дърва, ретортна горелка и ракетен котел. Като я направя ще споделя опит и снимки.
filmatoplo - майстор
Ако ще си ,заваряваш риза под котела ,то направо си завари триходов котел .
n.ganev - майстор
ФИЛМА, ще вкараш хората в още пп-голям сериал :lol:
filmatoplo - майстор
:) Мислих да напиша 5 ходов ,ама за начало три стига .
n.ganev - майстор
Тръгнал си към Дамски Гамбит :cool:
filmatoplo - майстор
Така де който разполага с работилница с инструменти и си е майстор и е отделил време и средства да си направи кутия под котела с водна риза,то значи може да си направи и котел .
andro440 - майстор
яяя- какви неща се правят ---кутии с водни ризи ,,,че тя зимата ще замръзне там няма топло от горелката -аз моята я направих от тухли :?
agro - специалист
шоп написа:
agro, не съжалявай, че не си направил кутията с водна риза. Не случайно няма такива фабрични. Температурата в горивната камера, респективно около главата на горелката трябва да е висока за да имаме оптимално горене на пирогазовете. Парите, които ще спестиш за по евтина, технологична и ниско металоемка кутия може да ги дадеш за 1-2 ребра за виадруса. Те са по 60-80 до 100 лв бройкатс ако си на зор, но ще си много доволен от монтажа на допълните ребра. Миналата година от базара ми изпадна един 5 секционен виадрус за 300лв. Сега си имам резервни части.

Относно височината си много прав. Трябва да има отстояния за пепелтта и за монтаж на дефлектор. Аз имах кутия висока 1 метър. Сега правя нова от огнеупорни тухли комбинирана за дърва, ретортна горелка и ракетен котел. Като я направя ще споделя опит и снимки.
За ракетния котел ще следя развитието с най-голям интерес.
Колкото до водната риза на камерата /кутията/, не мисля, че ще повлияе съществено върху факела на горелката. Той сам по себе си развива висока температура, разчита на въздуха от вентилатора и едва ли се нуждае от топлинната радиация на стените на горивната камера. Това може лесно да се провери. Пали се горелката извън горивната камера и ако пуши, значи се нуждае от горивна камера с горещи стени. Правил съм го, но не съм забелязал разлика в горенето, може и да не съм гледал внимателно тогава.
Секции от виадруса на тази цена и аз бих добавил, но не съм видял такава цена никъде.
Последна промяна от agro на вт юли 12, 2016 10:48 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: