kozl написа: Някой нещо е чувал - не става пред ЧЕЗ. Някога е имало партида - на кой и за каквоО, аз не искам да споря с ЧЕЗ.. кабелите не са доказателство за партида. Търси фактури, документи от платени сметки.
Щом електромера е законен, някога може да е имало 3 фазен, но сега е узаконен монофазен на партидата на твоите родители - останолото е нехайство от страна на ЧЕЗ. По техни правила следва да изведат електромера на имотна граница в тяхно табло. Но всяко правило си има изключения
Както казах те са наследили това състояние на нещата.
Не вярвам някога да е имало трифазен електромер на този адрес.
Мисля, че е "временно" прекарано това още при социализма и така си е останало.
От всичко казано дотук, обаче, установявам, че е много възможно ЧЕЗ не да ми смени електромера с трифазен както искам и очаквам, ами да вземе да философства какви са тея жици и какво правят там.
Което не би ме притеснявало ако не беше свързано с комуникации напред-назад, а това е нещо, което искам да спестя на родителите защото няма да могат да се оправят с него.
Ало ЧЕЗ трябва да изведат електромера на имотната граница това ще им струва твърде много - стълб, табло, копане...аз предполагам ще трябва да си прекарам жиците от тяхното табло до къщата, както си му е реда (така поне е в САЩ) и както изглежда логично.