Нека намерим най-тънките цени.
vasko9999 - специалист
Здр. колеги имам въпросния дремел,мултишлайф или както там го наричате от миналата година.При мен се случи същото както е писал колегата малко по назад.Само че при мен освен че се изкриви оста въпросния шмиргел се пръсна на парчета и с едното успя да пробие куфара в който стои самия дремел.Когато работите с машинката задължително с ОЧИЛА! Още при пробата на дремела разбрах че има биене каквъвто и елемент да хванеш,дори и права бургия.За целта направих следното-направих нещо като "втулка" на цангата която влиза в оста на машинката понеже влиза хлабаво и от там губим правото позициониране на елемента с който ще работим.За материал използвах тънка ламарина(алумин) резнах от стари алуминиеви щори като завивате парчето така че краищата да не се припокриват а почти да се допират един до друг,и по тоя начин уплътнявате цангата в оста на дремела и съответно захванатия материал се върти право.Друго нещо с каквото и да работите никога първоначално не тръгвайте с максимални обороти,в началото на 1,за да може въпросния шмиргел или диск за рязане в следствие на триенето с матерала който ще работим да може да се поизяде равномерно без да бие.Не го обясних много правилно но мисля че ще ме разберете какво имам предвид.
fore - майстор
Да - тръгва се на най ниска скорост и така се смобалансира приставката.

При мене цангите си влизат плътно и няма нужда от допълнителна втулка. Стяга се добре и това е.
koveslav - майстор
С карборундови дискчета за метал,режете само на максимални обороти с минимум натиск.Живота на диска зависи много от това колко право водите.За да режете с толкова малък диаметър си трябват далеч повече от 13000 оборота. 30000 об. са задължителни за такива машинки.След като счупих 1-2 по-евтини такива техники,аз ползвам 500W правена такава машина с мотор от стар прав шлайф,с направен потенциометър за управление с крак с цензура под тезгяха.О старите ползвам само стойката за закачане.Дискчета за рязане взимам от магазините за зъботехнически материали.Всичките ми инструменти са стоматологични или зъботехнически.Попадал съм и на армирани дискчета,но са рядкост.Очилата са задължителни при всякакви операции с такава техника.

Прикачен файл

IMG_20160715_114837.jpg
fore - майстор
Вярно че бяха 30 хил оборотите.
EDI - майстор
Моя СКИЛ е до 35000 оборота, до сега винаги ми е вършил работа с подходящия консуматив, каквото и да режа.И аз често ползвам зъботехнически приставки и консумативи.
kozl - майстор
EDI написа:
За да работи машината добре, не се натиска, дисковете се оставят да режат сами.
Режат, режат ала всъщност топят метала с Т постигната от високата скорост и триенето метал/диск. Разтопения метал излита от тангенциалната скорост.
Те за това буквално рязането с тези дискове води до износване и строшване. Това не са режещи инструменти, които пък не понасятт високата Т и им требе охлаждане.
И аз съм трошил дискове по невнимание докато го водя в улея на среза. Малко да кривна и диска на парчета.
За да се изкриви остта требе или силен удар или големо загряване докато омекне метала.
Как се е получило загряването :?
Но какво аз съм видял:
Един се мъчи да направи отвор за дюбел в бетон с бормашина с аксиална вибрация (не моа да го нареча удар оти не е).
По едно време целия в пот, псуе и вади бургията, а она червена като БСП. Топи я в канче, цвърчи, парата дими.
Кога гледам :shock: он пробива с бургия за метал. Аве мое и да стане дупка, ама ако я топи често, често в канчето па требе и да я заточва. То тва подобно като чукчата с Хускварната де гътнал гората без да пали матора. Мо ако знае как да го запали :shock:
Дадох му бургия за бетон, че он шъ се мъчи ясно, ама и ние шъ требва да го търпим, кой знае до кога :? И оп работата му потръгна.
Връща ми свредлото и пита кво е и що с неговото не става. Ами викам твойто е от стомана, а моето е кобалтово та за това.....
Но човек съ учи докато е мъж. :wink:
koveslav - майстор
kozl написа:
EDI написа:
За да работи машината добре, не се натиска, дисковете се оставят да режат сами.
Режат, режат ала всъщност топят метала с Т постигната от високата скорост и триенето метал/диск. Разтопения метал излита от тангенциалната скорост.
:wink:
Стигнал си до този извод,защото материалите които ни продават не са изпълнени по правилната технология.Зърната от които са направени абразивните инструменти са цяла наука,лепилата за тях са още една такава.Едрината,остротата и твърдостта на зърната са от основно значение за начина на работа и скоростта на рязане.Има и шмиргелови камъни,които "работят" по описания от теб начин,т.е. не чрез рязане,а чрез триене и стопяване на материала.
Малките дискчета също имат номера на едрината на зърното и вида на материала от който са изработени.Но ние сме принудени да ги делим само на "хубави" и "лоши",защото ни ги предлагат без никаква информация.
tntcom - специалист
За срезове си трябват 20х. оборота и нагоре. Малките дискчета винаги се счупват рано или късно. Аз в моделизма често режа материали, има технология за да се счупват по-рядко се пристягат по 2бр., но пак се чупят. Имам и такива армирани с азбест от комлекта на Парксаид, но така и не разбрах за какво намират приложение.
Най-често режа с диамантени. Имат чист срез в дърво(от всякакъв тип), много прецизни в керамика и камък и понякога вн пластмаси, въпреки че се разтапят и притъпява ефекта, но вклучвам на мах и го минавам през нещо дървено да се очиства. Освен това са и с дълъг експлоатационен живот.
160В звучи изгодно с/у мойте 135В, но има разлика м/у мощноста на празен ход и по време на работа. Дремел са обявени с постоянна мощност т.е. ако мотора се задъха машината подава част от РЕЗЕРВА, за да поддържа равномерен ход. Ако дремел казва че е 135В означава че ги гарантира изходни през цялото време, или дефакто машинката може и да консумира повече, даречем 220-300В.
mgbagera - специалист
Защо пък 30 000 оборота? В брошурата пише до 40 000.
Значи за тези като мен дето го ползват за първи път да им е ясно че не се пуска никога на максимални обороти. Явно не балансирания диск и старта с максимални обороти е довел до изкривяването.

Колкото до цангите и при мен си влизат плътно. Даже имам един китайски комплект с цанги който пасва също толкова идеално колкото и оригиналните.
http://www.aliexpress.com/item/8-Pcs-0- ... 103.kdo2Vu

П.П: tntcom

За тези дискове ли говориш: http://www.aliexpress.com/item/10X-20mm ... deddeeb95c
tntcom - специалист
Мммм, да, но по-скоро тия: http://www.aliexpress.com/item/10pc-22m ... a46e&tpp=1

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: