Здр. колеги имам въпросния дремел,мултишлайф или както там го наричате от миналата година.При мен се случи същото както е писал колегата малко по назад.Само че при мен освен че се изкриви оста въпросния шмиргел се пръсна на парчета и с едното успя да пробие куфара в който стои самия дремел.Когато работите с машинката задължително с ОЧИЛА! Още при пробата на дремела разбрах че има биене каквъвто и елемент да хванеш,дори и права бургия.За целта направих следното-направих нещо като "втулка" на цангата която влиза в оста на машинката понеже влиза хлабаво и от там губим правото позициониране на елемента с който ще работим.За материал използвах тънка ламарина(алумин) резнах от стари алуминиеви щори като завивате парчето така че краищата да не се припокриват а почти да се допират един до друг,и по тоя начин уплътнявате цангата в оста на дремела и съответно захванатия материал се върти право.Друго нещо с каквото и да работите никога първоначално не тръгвайте с максимални обороти,в началото на 1,за да може въпросния шмиргел или диск за рязане в следствие на триенето с матерала който ще работим да може да се поизяде равномерно без да бие.Не го обясних много правилно но мисля че ще ме разберете какво имам предвид.
Да - тръгва се на най ниска скорост и така се смобалансира приставката.
При мене цангите си влизат плътно и няма нужда от допълнителна втулка. Стяга се добре и това е.