Нека намерим най-тънките цени.
NovobranecGT - напреднал
mgbagera написа:
И в Монтана дремелите бяха отваряни.

Сега някой може ли да ме просветли защо се получи така ? http://prikachi.com/images.php?images/737/8835737z.jpg
Сложих диск за рязане и се пръсна при работа. След това сложих този шмиргел и щом го пуснах се покриви :? Нито е работено с него нито нищо, просто при пускането стана така.
Дали защото го пуснах директно на наи силна скорост ?
Никога не го пускай на максимални обороти. Получава се някакъв резонанс и в комбинация с центробежните сили се изкривява. Преди известно време така щях да счупя един голям прав шлайф, защото по невнимание го пуснах на максимални обороти. Бях много изморен и забравих да проверя дали е на най-ниската скорост. Инструмента ми, който беше Ф6 мм, се сгъна по същия начин на 90 градуса. Не беше никак мек. Радвам се, че главата с цангата не се откъсна. Предполагам че това явление в Динамиката си има някакво наименование.
Иначе, ако правия шлайф на Lidl е като от прената промоция(160w), то според мен качеството е доста добро.

Някой друг да даде мнение за клещите - чираци ? За тези пари едва ли са от Хром-Ванадиева или Хром-Молибденова стомана.
mgbagera - специалист
Всъщност пише че са от карбонова стомана :? въпроса обаче е защо изчезнаха от сайта им ? Да не би случайно да не са ги пуснали както стана преди време с екзотичните свредла?
cholev - майстор
смешно - карбонова стомана= въглеродна стомана. По материалознание имах 3 ама достатъчно помня, че стомана е железо + въглерод демек - карбон + добавки- демек не карбонова стомана няма
Стоманата е сплав на желязо и въглерод, в която съдържанието на въглерод се колебае в границите от 0,025% до 2,14%.[1]
https://bg.wikipedia.org/wiki/Стомана
Карбонова стомана- хехе нещо супер яко
Gadnyara - специалист
cholev написа:
смешно - карбонова стомана= въглеродна стомана. По материалознание имах 3 ама достатъчно помня, че стомана е железо + въглерод демек - карбон + добавки- демек не карбонова стомана няма
Мислех да напиша нещо подобно.
С уточнението, че в класификацията на стоманите, легираните не се водят въглеродни, акцентира се на допълнителните елементи и свойствата, които придават. не, че са лишени от карбон. :wink:
Virtex - майстор
mgbagera написа:
Всъщност пише че са от карбонова стомана :? въпроса обаче е защо изчезнаха от сайта им ? Да не би случайно да не са ги пуснали както стана преди време с екзотичните свредла?
има си ги в магазините, видях ги поне в Пловдив, даже взех едни, нямам идея за какво ще ги ползвам, но да има :-D
dim4ev - помощник
Отзиви за това: http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=43261

И най-вече за тримера за трево.Мисля че ще се използва по-често.
koveslav - майстор
NovobranecGT написа:
mgbagera написа:
И в Монтана дремелите бяха отваряни.

Сега някой може ли да ме просветли защо се получи така ? http://prikachi.com/images.php?images/737/8835737z.jpg
Сложих диск за рязане и се пръсна при работа. След това сложих този шмиргел и щом го пуснах се покриви :? Нито е работено с него нито нищо, просто при пускането стана така.
Дали защото го пуснах директно на наи силна скорост ?
Никога не го пускай на максимални обороти. Получава се някакъв резонанс и в комбинация с центробежните сили се изкривява. Преди известно време така щях да счупя един голям прав шлайф, защото по невнимание го пуснах на максимални обороти. Бях много изморен и забравих да проверя дали е на най-ниската скорост. Инструмента ми, който беше Ф6 мм, се сгъна по същия начин на 90 градуса. Не беше никак мек. Радвам се, че главата с цангата не се откъсна. Предполагам че това явление в Динамиката си има някакво наименование.
Иначе, ако правия шлайф на Lidl е като от прената промоция(160w), то според мен качеството е доста добро.

Някой друг да даде мнение за клещите - чираци ? За тези пари едва ли са от Хром-Ванадиева или Хром-Молибденова стомана.
Инструментите ви не са балансирани и за това се кривят.Моята машина е на 33000 макс и не съм имал такива проблеми.Но съм само с маркови консумативи,както вече писах-стоматологични и зъботехничски.По-ниски обороти ползвам за по-големи диаметри инструменти.А абразивното камъче на колегата е дебело и тежко(по измеренията на тази мини техника) и това е една от причините.Основната причина е лошия баланс и биене на цанга,държач и инструмент.За това се налага да почнете с ниски обороти,да поизносите инструмента по кривината на държача и цангата и чак след като той се самобалансира,можете да повишите оборотите.
Клещите чираци комплект ги имам отдавна.Не се отличават с голяма здравина,трябва да се внимава колко се натягат.Не се чупят,но доволно се кривят и разцентроват при по-голямо натоварване.За любителска работа трябва да сте доволни.
cholev - майстор
За съжаление тук никой не знае, че за 69лв се намират соларни маски с 'по добри параметри' и останах без маска - свършили са още преди 9часа. Зета провери в лидъл западен парк и там нищо. Останах само с инвертора.

Колкото до уредите другата седмица- от градинския 4в1 и водоструйката съм много доволен. Инспекционната камера не става- кофти резолюция и нищо не се вижда.
Гост - специалист
cholev написа:
За съжаление тук никой не знае, че за 69лв се намират соларни маски с 'по добри параметри' и останах без маска - свършили са още преди 9часа. Зета провери в лидъл западен парк и там нищо. Останах само с инвертора.

Колкото до уредите другата седмица- от градинския 4в1 и водоструйката съм много доволен. Инспекционната камера не става- кофти резолюция и нищо не се вижда.
Недей да се косиш. Нали с инвертора върви комплект и маска. Има да си заваряваш и с ня на воля- колкото ти душа иска. Е, с тънички електроди, както писаха. За над 2,5 мм - няма да помисляш да слагаш и така.
kolcho - специалист
cholev написа:
Останах само с инвертора.
Не се коси, защото си спечелил от ситуацията - дал си пари само за единия боклук! :wink:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: