mgbagera написа:И в Монтана дремелите бяха отваряни.Никога не го пускай на максимални обороти. Получава се някакъв резонанс и в комбинация с центробежните сили се изкривява. Преди известно време така щях да счупя един голям прав шлайф, защото по невнимание го пуснах на максимални обороти. Бях много изморен и забравих да проверя дали е на най-ниската скорост. Инструмента ми, който беше Ф6 мм, се сгъна по същия начин на 90 градуса. Не беше никак мек. Радвам се, че главата с цангата не се откъсна. Предполагам че това явление в Динамиката си има някакво наименование.
Сега някой може ли да ме просветли защо се получи така ? http://prikachi.com/images.php?images/737/8835737z.jpg
Сложих диск за рязане и се пръсна при работа. След това сложих този шмиргел и щом го пуснах се покривиНито е работено с него нито нищо, просто при пускането стана така.
Дали защото го пуснах директно на наи силна скорост ?
Иначе, ако правия шлайф на Lidl е като от прената промоция(160w), то според мен качеството е доста добро.
Някой друг да даде мнение за клещите - чираци ? За тези пари едва ли са от Хром-Ванадиева или Хром-Молибденова стомана.