Нека намерим най-тънките цени.
mialy - помощник
agj написа:
За 20 +лв.мултицети колкото щеш ,с най различни възможности !
... с повече възможности и по-евтини от предлагания, какъвто пример дадох вече. А, също и уред на ниска цена (DT838) с по-голям обхват, с 2 от 3 от цитираните характеристики на PowerFix уреда.
agj написа:
Въпроса тук беше защо именно тоя лидълски уред трябваше да му бъде поставена цена 5-8лв. вместо да бъде сравняван със такива от 20+лв.
Въпросът, моят въпрос всъщност, беше какво мери тестера за батерии, на който ти не отговори. Вместо това започна да се заяждаш. :lol: Тъй като цитира мен, значи беше отправено към мен.
agj написа:
Именно от там започна спора.
... с някой друг, както се разбра. :-D
agj написа:
А примерно на мен никога не ми е трябвало, пък и надали някога ще ми потрябва тестер за транзистори и диоди ....такА че трябваше да бъде направена една реална оценка на това което се предлага в промоцията, а не да се пишат глупости!
Аз каквото исках да разбера, разбрах. Написаните глупости бяха породени от твоето заяждане към мен, та помисли кой всъщност е виновникът.
Освен това всеки търси различни неща, сега ако някой го интересуваше само зумера и показването на поляритета – дал съм пример.
agj написа:
П.П. Впрочем определената цена за уреда е тая :
gogosto написа:
За мен този мултицет е с цена между 6 и 9лв.
Обаче човека повече не пожела нито да коментира цената ,нито да отговори на въпросите зададени към него !!!!!!
И ти реши, че аз трябва да ти отговарям на това твърдение, защото...?
Иначе четящите темата нямаше да бъдат достатъчно убедени че покупката си заслужава? =D>

Та... искаш ли, agj, да продължим с „глупостите“ или ще се спреш? :wink:

П.П. Съжалявам, че отново пиша, но можеше с един мой пост всичко да приключи, но неее...
agj - майстор
mialy написа:
agj написа:
Въпроса тук беше защо именно тоя лидълски уред трябваше да му бъде поставена цена 5-8лв. вместо да бъде сравняван със такива от 20+лв.
mialy написа:
Въпросът, моят въпрос всъщност, беше какво мери тестера за батерии, на който ти не отговори. Вместо това започна да се заяждаш. :lol: Тъй като цитира мен, значи беше отправено към мен.
Как да отговоря, какво мери тестера за батерии след като това не е в моята компетенция -мисля че го споменах!Аз също търсех отговор на тоя въпрос! И понеже ти се зае да обясняваш че супер евтин мултицет върши същата работа и има същите възможности, реших че си вещ по въпроса ..... !
Та в крайна сметка ,за да приключим тоя явно глупав спор е необходимо де се каже -заслужава ли си да си купим тоя мултицет или не?
А щом се чувстваш засегнат с нещо от мен ,аз съм длъжен да поднеса извиненията си!
sstefanov - майстор
Тестерът за батерии мери напрежението им под товар, това вече го отговориха.
Това е абсолютно безсмислена функция, защото всички малки батерии се мерят на амперметър (до 2А), който го има всеки уред и за 10 лв.
В крайна сметка, мисля, че на мултицета в Лидъл цената му е завишена (поне) двойно.
agj - майстор
sstefanov написа:
Това е абсолютно безсмислена функция, защото всички малки батерии се мерят на амперметър (до 2А), който го има всеки уред и за 10 лв.
В крайна сметка, мисля, че на мултицета в Лидъл цената му е завишена (поне) двойно.
Благодаря за разяснението ! Ето това трябваше да се каже още в началото и нямаше да се стига до излишни спорове.
stan73 - майстор
sstefanov написа:
Всички малки батерии се мерят с Амперметър до 2 А ?
В случай, че визираш краткотрайно мерене на късо - лично аз съм правил такъв тест на алкални и акумулаторни батерии ААА. При добри алкални измерената краткотрайна стойност на токът е възможно да достигне 5 или 6 Ампера. А при добри, разработени и прясно заредени никелметалхидридни акумулаторни батерии до 11-13 Ампера. С тези 2 А си доникъде.
А ако си имал предвид и АА - при качествени акумулаторни батерии ще ти трябва обхват от порядъка на 14 до 20 Ампера. Посочените измервания могат да се случат с качествени кабели. Обикновено уредите идват с толова тънки кабели, че при тези измервания максималните стойности ще са около 6 до 7 Ампера.
А относно лидълският уред - не е лош (мери добре, дисплеят е добър, има бутон за вкл/изкл, има автоматично изкл. и т.н.), но вече съвсем му завишиха цената. Преди по си струваше.
П.П. От много време имам един Мастек (който ми е свършил мнооого работа (бях го купил навремето от Конрад (Щайнбергер))), който тогава беше нейде до 20 лева макс. и си няма зумер (обхватът му за мерене на ток по документи е 10 А, но реално мери до 20). Но като уред и като точност е много добър. На времето имах зачислени служебни много качествени и скъпи (а и с трю еремес) Филипс енд Флюк (цената беше около 2000 лв по спомен) и Метекс (400 лв) та съм го сравнявал с тях и показанията му се различаваха със съвсем малко. А тях даже ги взимаха редовно от метрологията да ги проверяват. Сега бих сравнил и лидълският с тях, но за съжаление отдавна ги нямам (трябваше да ги сдам, като напусках поради 5 неизплатени заплати), те и завода съсипаха впоследствие, така, че и него даже го няма... :(
cholev - майстор
Увлякохте се с тези харектеристики
Ето този http://www.intertechnic.net/index.php?p ... ls&id=3125
за 16лв според вас едва ли не е по хубав от лидълския- мери даже до 500в. Но защо след като го имам си купувам лидълския за 27, който е с двойно завишена цена, а този дт33 го подарявам.
Като го четеш този дт33 супер.
А всъщност на 12в дава 0.2- 0.3в разлика. Меря акумулатора 12в-12.2в. Ще го сменям. Сменям акумулатора. Баси- пак низки стойности. Купувам си лидълския- меря всичко точно- акумулатор слънце. Вземам уредите и в КиПа при колегите. Лидълския точен дт33 разлика. Един акумулатор назад.
Почваш да мериш чакаш по 1мин да покаже стойност- е понякога показва понякога не- махаш пак слагаш, чакаш. Подарявам го. Ама после да не ме биете. :?

За масите. Май се отказвам. Доколкото рабирам да сложиш 2 ракии със салати става (което също не е лошо :-D )ама да вършиш работа някаква ц.
kolcho - специалист
cholev написа:
Увлякохте се с тези харектеристики

А всъщност на 12в дава 0.2- 0.3в разлика. Меря акумулатора 12в-12.2в. Ще го сменям. Сменям акумулатора. Баси- пак низки стойности. Купувам си лидълския- меря всичко точно- акумулатор слънце. Вземам уредите и в КиПа при колегите. Лидълския точен дт33 разлика. Един акумулатор назад.
Само за протокола - ако един човек сменя акумулатор, защото е замерил 12,2 В, проблемът не е в измервателния уред / който иначе очевидно е дефектен/, а в човека :wink:
cholev - майстор
Е едва ли съм го сменил, защото веднъж съм измерил 12.2в но карай. Преди 2;3год беше- забравил съм подробности, но постоянно трябваше да го дозареждам, а стойности зимата от 11.8в са стряскащи
И да сме по темата- зареждам с лидълското заряно на ultimate speed- много е добро

http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 203.8%20A1
kolcho - специалист
cholev написа:
Е едва ли съм го сменил, защото веднъж съм измерил 12.2в но карай. Преди 2;3год беше- забравил съм подробности, но постоянно трябваше да го дозареждам, а стойности зимата от 11.8в са стряскащи
Само да напомня - същият този човек, който признава, че джаджата си е била за сменяне, преди малко написа в прав текст "един акумулатор назад", което има точно противоположния смисъл . Вече го казах - проблемът е в човека, не в уреда, не в акумулатора!
:-D
cholev - майстор
Една от причините да го сменя бяха точно занижените показания на мултицета. Една от тях. Другия път като засменям акумулатор разбира се ще викна специалиста колчо :prayer:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: