Нека намерим най-тънките цени.
cholev - майстор
tntcom написа:
Разбрах те още първия път... :-D
Сигурен съм. Но картинката беше за колегата adj
И как го ползваш като обикновен :?: Като обикновен може да се ползва единствено за хоризонтални равнини!Не може да се ползва нито за вертикал ...
Shift - специалист
На този нивелир, който е в момента в продажба не става този номер, тъй като долното показание от снимката е за центриране в кръг.
agj - майстор
cholev написа:
tntcom написа:
Разбрах те още първия път... :-D
Сигурен съм. Но картинката беше за колегата adj
И как го ползваш като обикновен :?: Като обикновен може да се ползва единствено за хоризонтални равнини!Не може да се ползва нито за вертикал ...
Аз пък се сещам че може да се ползва и така :
Прикачен файл:
DSC_0110.JPG
Ако обаче се ползва по твоя метод показва че касата е крива,и то много :
Прикачен файл:
DSC_0109.JPG

Та в крайна сметка на кое показание да вярвам ?! :-D
cholev - майстор
agj написа:
...
:-D :-D . Е ти ни 'хвана за слушатели'
Малко йезуитски действаш. :lol:
На втората снимка не се вижда либелата :)
На първата - твоя начин на ползване не става - късата страна е леко заоблена. Може да въртя нивелира да кажем на 10градуса
Оставих вечерата и ходих да пробвам (жената ме гледа странно- заподозря нещо :-D ) :shock: - ако внимателно слагаш дори по твоя метод пак е точно.
Е и аз ще снимам :-D
agj - майстор
cholev написа:
agj написа:
...
:-D :-D . Е ти ни 'хвана за слушатели'
Малко йезуитски действаш. :lol:
На втората снимка не се вижда либелата :)
Т.е. директно ме обвиняваш в лъжа :!: Нямам за цел да лъжа или подвеждам някого, нито пък да доказвам че трябва или не трябва някой да си купи тоя нивелир! Просто исках да покажа че използването на нивелира по тоя начин е неточно и е компромисен вариант, за тези които вече го имат! На тези които обмислят закупуването му бих казал - че освен за поставяне на картини на стената аз не се сещам за друго приложение в дома на тоя лазарен нивелир !За някой професионални работи може да е полезен но аз съм далеч от тях ...!
cholev написа:
На първата - твоя начин на ползване не става - късата страна е леко заоблена. Може да въртя нивелира да кажем на 10градуса
Оставих вечерата и ходих да пробвам (жената ме гледа странно- заподозря нещо :-D ) :shock: - ако внимателно слагаш дори по твоя метод пак е точно.
:-D
Та ... в крайна сметка така и не разбрах става или не става......! :-D

Точно това внимателно поставяне е както вече казах компромисен вариант и не може да се разчита на никаква точност, по нито един от двата варианта !
Но щом си решил да доказваш че това е най добрия нивелир,продължавай! Аз спирам до тук!
cholev - майстор
Човече. Не се пали. казах, че твоето представяне на нещата не е много точно. С твоите средства мога да докажа както и че нивелира е супер неточен така и че е супер точен
истината е следната.
Моя нивелир- по старата система с напречна либела става за :
Удобен малък нивелир за обикновенно ползване- алуминиев със стабилен корпус, с осветление, с магнит и даже с кръстосани лазерни линии до 2 м закрито помещение.
Имаше линк за пластмасов малък 9лв- парче пластмаса с 3 либели. С магнит 12лв. И така нататък.
Бих го заменил за моя само ако ме накарат с милиция.
А вас щом ви кефи нема проблеми- уважавам вашия избор.
agj - майстор
cholev написа:
Моя нивелир- по старата система с напречна либела :
- алуминиев със стабилен корпус, с осветление, с магнит и даже с кръстосани лазерни линии до 2 м закрито помещение.
Моя е абсолютно същия !Но понеже магнита не може да се залепи за дървената каса ,съм го лепнал с тиксо ,...за да мога да снимам с двете ръце ,и най важното за да можеш да видиш либелата ..! :-D
Прикачен файл:
IMG_9754.0.JPG
П.П. Лазарната линия в края на касата излизаше на (0)!Но понеже не съм и профи фотограф нямаше и това как да снимам, затова всичко си остава на честна дума! :partyman:
Не знам как са ги правили тия врати едно време, но са страшно криви! :ug: :prost:
Прикачен файл:
DSC_0127.JPG
kozl - майстор
cholev написа:
Ето как нивелира може да се използва като обикновен вертикално. На снимката- ползват се магнита, осветлението и е включен и лазера, който проектира вертикална линия.
Етажерката е под наклон
Прикачен файл:
IMG_20160804_194543A.jpg
Дълъг коментар за един нивелир, от който на мен не ми е ясно кво се коментира. Пък даже не си направих труда да го разгледам, че вече се оборудвах с един подобен и го ползвам да си пускам ления през 2 точки когато не ползам канап.
Тази напречната либела ако стои в тази равнина (тясната на напр.сечение)как ще си проверявам касата. По скоро пускам линия, която би трябвало да е вертикална, ако уреда има някаква точност. Това че си го опрял на касата нищо не влияе в случая, защото тръбичката с мехурчето не е перпендикулярна на допирателната равнина, а е успоредна. Може би ползата е, че с магнит и се лепи на желязо, а ако касата е дървена :?
Chefo77 - майстор
В Лидл зеленчукова борса има още 3 прахосмукачки, няколко водоструйки, електрожени и мултишлайфове. Както и няколко къртача.
agj - майстор
Chefo77 написа:
В Лидл зеленчукова борса има още 3 прахосмукачки, няколко водоструйки, електрожени и мултишлайфове. Както и няколко къртача.
За коя от водоструйките става въпрос, пусканите в Лидъл са май два модела от 229 и 194 лв.мисля ?Може би е имало разискване за тях но аз съм го пропуснал -добри ли са водоструйките?Има доста по евтини модели на Karcher -те не са ли по добър избор за използване в гаража ?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: