Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
Ако се е шегувал, следва да му поднеса извинения :)
А дали?
jekasus - майстор
Bobi161 написа:
И ме интересува дали някой има инфо за дебита й, че не го намирам в документацията!?
viewtopic.php?f=57&t=47043&start=4868
на мен пък ми върши много добра работа, ако скачам на нещо по-голямо, няма да харча пари за играчки за 500-600лв...
gogosto - специалист
kolcho написа:
gogosto написа:
Да се оплача и аз от покупките си от Лидл. Взех една покривка за кухненска маса - е такова голямо менте не бях виждал. От една седмица е на масата и се е разлепила на три места вече. Толкова е тънък филма от найлон отгоре,че е като стреч фолио с шарки по него.С гаранцията на машината за боядисване с латекс се закучи положението. Дадох я и седмица не ми се обаждат. Опитах да я върна, но ми казаха, че е истекъл едномесечният срок (с три дни). за връщане на машината и какво да правя - дадох я в сервиза. Между временно си направих единия ремонт с ръчното мече и пак през цялото време псувах наред немци и лидълци. Дадох 100лв и ремонтирам пак като преди на ръка . Сега бавя втория ремонт с надеждата да ми звъннат от сервиза и да ми кажат, че машината е готова. Ако не я направят сега аз ще имам нужда от нея чак догодина есента :( и действително ще я върна ако може и ще си взема парите, а догодина живи и здрави ще я дебна на промоция :)
Горният пост дефинира съществени елементи от профила на купувача, убеден, че купува профи-техника от Лидъл. Този човек:
1. Се опитва да върне уреда три дни след изтичането на допустимия срок, независимо от това, че доста време се е оплаквал от покупката си във форума, нещата му бяха обяснени и би следвало да е наясно с условията на гаранцията.
2. Успява да завърши на ръка първата част от ремонта, но е решен да загуби седмици време с надеждата, че от сервиза ще му върнат чудодейната машинка с която втората част от ремонта сама ще се свърши.
3. Е уверен, че въпреки тоталния провал през 2016, загубените пари, време / то също е пари!/, нерви / и те имат цена!/ - догодина непременно пак ще "дебне" машинката "на промоция", явно мечтаейки и през 2017 да бъде прекаран по начина, по който бе прекаран
/публично, на площада!/ тази година!
-----------------------------------------

Е, това е положението - висша ценност на демокрацията е правото ни ако имаме желание да ни прекарат никой да не ни пречи да осъществим това прекарване на практика! Дебнене му е майката! Идват нови промоции!

:lol:
Вчера видях отговора Ви и ми стана много криво като го прочетох. От поста лъха на промит от реклами мозък. Аз съм роден и изграждан като мислещ човек в предишният строй и съм учил трудово обучение, където са ни обучавали да си ремонтираме всичко сами. Какво означава "профи техника" - Според Вас колко да струва компресорче 50 вата и 5 метра маркуч https://issuu.com/promof/docs/lidl_e9fe499bf25b64. 300лв ли? толкова е боша. Щом за Вас това е цената на компресорче от 50вата купувайте и не мислете. Аз обаче мисля по рационално и практично и не смятам, че цената на един супер прост мотор 50вата без никаква електроника струва повече от 50лв, но поради липсата на друг аналог на пазара (по евтин) избирам това което е най евтино. Никога преди да ползвам електрическия валяк не съм се оплаквал от него или от лидл. Това е уред , който е периодически ползваем, аз го купувам когато е промоцията. Това трябва ли да ме задължи да почна ремонта в месеца веднага за да го тествам? Е ако си маняк на детайлите сигурно ще почнеш с ремонтите, но аз не съм. Просто съвпадение на времето за което ми е нужен инструмента и промоцияата, като за мое съжаление има разлика с три дни. Като ми върнат "чудодейната машинка" ще я разглобя за да ви "просветне", ако има все още с какво и да видите колко е сложно и колко профи може да стане едно 50 ватово компресорче за да те успи и да дадеш 300+ лева.
Извода ми е, че рекламите си вършат работата върху мозъците на немислещите хора
А машиката влиза за последен път в сервиза на лидъл, зашото моя сервиз изпълнява поръчките с пъти по- бързо :)
При следващата машина , когато купувам от лидъл ще търся контакт за тестване :)
kolcho - специалист
gogosto написа:
Аз съм роден и изграждан като мислещ човек в предишният строй и съм учил трудово обучение, където са ни обучавали да си ремонтираме всичко сами.
Aаа, доброто образование обяснява защо:
1. Се опитвате да върнете негодната машинка три дни след срока по гаранционните условия.
2. Сте убеден, че тези неща са просто "компресорче / едно изречение по-долу компресорчето се превръща в "суперпрост мотор"/ от 50 вата+5 м маркуч. Колко просто звучи в устата на добре образованите хора! Само дето не може да обясни факта, че това моторче / което иначе си работи на 6/ и неговия маркуч успяха да направят едно-единствено нещо - да Ви полеят с боя...Нали е свръхпроста тази работа - защо машинката боядиса Вас и себе си, а не тавана?
3. Сте убеден, че всичко трябва да ремонтирате сами.
4. Догодина пак ще дебнете "промоциите". Интелигентността задължава!
:supz:
Що се отнася до "промитите от реклама мозъци" - малко ще Ви разочаровам - съдя за нещата не от рекламите, а единствено от личен опит. И понеже съм имал възможността да сравнявам професионална с любителска техника / в определени области/ имам и известна представа за разликите. Поради което всякакви разсъждения на соц-образовани хора по тази тема могат да ме накарат единствено да се смея снизходително. Което и правя!
:lol:
kozl - майстор
Пак почнаха локумите.
Колко по-лесно и полезно е да напишеш, че за същите пари има по-добро - къде и как.
Благодаря на тези дето ме светнаха за шлема за заваряване.
kolcho - специалист
kozl написа:
Пак почнаха локумите.
Колко по-лесно и полезно е да напишеш, че за същите пари има по-добро - къде и как.
Може и да ти изглеждат "локуми", но не е така. Става въпрос за съвършено конкретни неща, свързани с политиката на някои дистрибуторски вериги, предлагащи инструменти на особено ниски цени / Лидъл е от тях/. Онова, което разумните хора трябва да знаят е, че в гамата на тези инструменти са налице няколко групи. Ще ги изброя:
1. Инструменти, които са стандартни за окомплектовката на една домашна работилница: пробивни машини, верти, флексове, за рязане на дърво и пр. Тези машини, ако са копие на читави модели, нямат ексцентрични изгъзици и са с добра гаранция / цената е добра по дефиниция/ са ДЪЛБОКО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ за любителска употреба. Разбира се, ако човек има истинска нужда от тях и след хубава проверка на отзивите за работата им. Част от машините на Лидъл са точно такива и няма нищо лошо разумните любители на майсторенето да купуват от тях!
2. Инструменти, за които рекламите твърдят, че ако ги купиш - спокойно можеш да изхвърлиш всичко останало. Всякакъв род "873 в 0,1" и прочее. Като правило това са стопроцентови ментета и трябва да се избягват!
3. Инструменти, които са имитации на строго профилирани професионални машини. Тук прицелната група са хора, които не могат да си позволят професионална техника от този тип / тя наистина е много скъпа/, но изпитват огромно желание да имат нещо, което прилича на нея. Коментираната джаджа е именно такава изгъзица. Този тип мераклии не знаят, че ползването на подобни машини в професионалния им вариант /и от професионалисти/ е ограничено за случаите, в които се работят огромни площи - тогава именно дългата подготовка на машината и манипулациите след работа са оправдани. Когато се боядисват неща от порядъка на няколко десетки квадрата използването на подобна техника е до голяма степен безсмислено. Все едно за 100 литра бетон да викнеш бетоновоз и бетонпомпа...Затова в такива случаи професионалистите най-често използват обикновената система с ръчно мече. Бързо, лесно, качествено и с най-малко главоболия. Машинките от група 3 не бих препоръчал на никой любител. Първо - любителите нямат нужда от тях. Второ - много често / но не винаги!/ са обикновени ментета.
Случаят с колегата тук е точно такъв. Пожелал е да има гъзарска машина за малко пари, в резултат на което беше изработен от Лидъл публично, на площада, заедно с всичките му хвалби за образованост и умения: дотук загуби време, опропасти си лятото, омаза се в боя, пари, материал, нерви, накратко - доста пари! Няма лошо, трябва да има и такива хора, иначе Лидъл може и да фалира :wink: Аз просто се смея на постоянството на този тип мислене, според мен да те изработят така, а ти да се кълнеш след това, че ще посветиш следващата си година на дебнене, за да купиш същото менте, си е смешно!
Е, смея се :-D
g3org1 - напреднал
Здравейте,
Комплекта тресчотка и битове, които пускат в четвъртък заслужават ли си парите?
Някой взел ли ги е от предишни промоции?

http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=44332
kozl - майстор
Аз ги взех, но малко съм ги ползвал по причина, че имам същата комплектация в друга кутия на Бъджет, купена за същите пари, по спомени от Метро.
Според мен като здравина са еднакви. За любителско ползване съм доволен. По-евтини равностойни на тези не съм намирал.
kpenchev - специалист
Ползвам комплекта от предното му пускане, доста често бих казал (все човъркам по колите си) и единственото което успях да му причиня е да изкривя леко Т-въртока след като го ползвах с тръбичка на спекла гайка. Тресчотката я пазя от подобни напъвания, все пак не е силов инструмент.
Който го вземе няма да съжалява, даже се замислям и сега да отнеса един ...
grizan1980 - специалист
От 18ти август - лентов шлайф :)

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: