infomar написа:парите няма да му са проблем, щото е наясно с проблемите и те не го безпокоят.Хахахахахахааааааааааахххххххххх

infomar написа:парите няма да му са проблем, щото е наясно с проблемите и те не го безпокоят.Хахахахахахааааааааааахххххххххх
Antonii написа:В посочените райони често излизат стари къщи на що годе изгодни цени, които може да ги бутнеш или да ги ремонтираш.Само за протокола / и понеже част от бизнеса ми е именно в тази област/ - "често" беше допреди около две години. Най-често - около 2009-2012. В последните 9-10 месеца "често"-то клони към "рядко", с тенденция към "много рядко" в най-близка перспектива....уви...
mishoboss написа:Истински се радвам, че темата предизвиква активност, макар и повечето да е безполезен шум и лични квалификации към моята персона, които не бяха поискани, но явно нивото е такова.Майко мила.
Нека само напомня, че тази тема цели само и единствено евентуалното събиране на съмишленици за подобно начинание. Нищо повече. И няма как да е повече. Към момента нямам конкретни предложения за терени, тъй като това е въпрос на преди всичко колко човека евентуално ще се съберем и с какво мислене и желания сме. Има апетитни парцели по 3-4 декара в равните части над Околовръстното, около "Камбаните" и в Детски град, които са с добра локация, до някои има и канали (повечето частни покрай другите големи комплекси), но често са трудно продаваеми поради това, че нямат нужно лице за делене и стават само за редови къщи и затворени комплекси. Там може да се постигне и по-разумна цена. Именно този тип парцели са ми евентуална цел. Не очаквайте да ви покажа ПУП, квадратури и 3D визуализации. Изборът на конкретен парцел ще зависи от събралите се "ентусиасти". Малко е затворен кръг, но няма как да е иначе.
Имам човек, който вече е минавал процедура по делене и регулация на подобни имоти от по няколко декара. Наясно съм със срокове, цени към геодезисти, архитекти и държавни такси. Конкретна цена за тези услуги може да се даде само след избор на конкретен парцел. Това предложение не е за хора, които искат къща след 6 месеца. Това трябва да е ясно изначално още от заглавието.
Относно това, че изборът ми на квартали е лош. Отворен съм към други предложения, но със следните изисквания:
- бърз достъп до основни пътни артерии с обществен транспорт
- добра обществена инфраструктура като магазини, училища, детски градини
- съседни обитатели от НЕселски тип (имам желание да строя дом с домашна автоматизация и фотоволтаици на покрива, нямам желание до мен да колят прасе)
Нямам нищо против райони тип Горна баня и околията. Южен склон и принципно по-добро място за живот. Но има още хляб да яде онзи район докато стане "читав" (да, отново използвам тази дума). Трябват му 15-ина години здрав просперитет и големи инфраструктурни проекти, които вече се случиха в подножието на Витоша.
mishoboss написа: Има апетитни парцели по 3-4 декара в равните части над Околовръстното, около "Камбаните" и в Детски град, които са с добра локация, до някои има и канали (повечето частни покрай другите големи комплекси), но често са трудно продаваеми поради това, че нямат нужно лице за делене и стават само за редови къщи и затворени комплекси. Там може да се постигне и по-разумна цена. Именно този тип парцели са ми евентуална цел. Не очаквайте да ви покажа ПУП, квадратури и 3D визуализации.Понеже обожавам изявите от горецитирания тип, нека задам поредния "гаден " въпрос, на който поставилият темата, както и досега, вероятно пак няма да посмее да отговори директно, поради специфичната поза, която е заел:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: