Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kolcho - специалист
infomar написа:
парите няма да му са проблем, щото е наясно с проблемите и те не го безпокоят.
Хахахахахахааааааааааахххххххххх :-D
:prayer:
infomar
Това е похвално, нека подобни хора да стават повече и не трябва да им се завижда, или друго.

Пожелавам му успех на момчето и нека се съберат повече съмишленици и да си направят един свой "рай" край София.
Antonii - майстор
В посочените райони често излизат стари къщи на що годе изгодни цени, които може да ги бутнеш или да ги ремонтираш.
Но първото е за предпочитане, че ремонта обикновенно излиза по-скъп от нов строеж.
И като разчети може да излезе даже по изгодно от това което искате да направите.
Първо ще имате вкарани ток, вода, канал. Само това като разходи и разправии не са никак малко.
За мен лично това е по-добрия избор. Иначе по начина по който сте тръгнали, ако имате вече деца, то за абитуриентският им бал може и да са станали нещата както трябва.
kolcho - специалист
Antonii написа:
В посочените райони често излизат стари къщи на що годе изгодни цени, които може да ги бутнеш или да ги ремонтираш.
Само за протокола / и понеже част от бизнеса ми е именно в тази област/ - "често" беше допреди около две години. Най-често - около 2009-2012. В последните 9-10 месеца "често"-то клони към "рядко", с тенденция към "много рядко" в най-близка перспектива....уви...
Иначе съветите Ви са извън всякакво съмнение разумни. Боя се, обаче, че задалият въпросите си не се интересува от чуждото мнение по същество, религиозната вяра в някакви изградени вече предразсъдъци е очевидна - определянето на квартали с възможно най-лошото изложение и климат, скапана инфраструктура, без надежден обществен транспорт, без канализация и сигурно електроснабдяване като "единствени читави райони" говори достатъчно за начина на мислене!
Не зле такива хора да се оставят на спокойствие - опитът за осъществяване на тези халюцинации ще ги отрезви най-добре!
Желая успех!
gechev - специалист
Ами ако стената на язовир Искър бъде взривена? Живеем в нажежена обстановка. Къщата трябва да може да плува.
mishoboss - специалист
Истински се радвам, че темата предизвиква активност, макар и повечето да е безполезен шум и лични квалификации към моята персона, които не бяха поискани, но явно нивото е такова.

Нека само напомня, че тази тема цели само и единствено евентуалното събиране на съмишленици за подобно начинание. Нищо повече. И няма как да е повече. Към момента нямам конкретни предложения за терени, тъй като това е въпрос на преди всичко колко човека евентуално ще се съберем и с какво мислене и желания сме. Има апетитни парцели по 3-4 декара в равните части над Околовръстното, около "Камбаните" и в Детски град, които са с добра локация, до някои има и канали (повечето частни покрай другите големи комплекси), но често са трудно продаваеми поради това, че нямат нужно лице за делене и стават само за редови къщи и затворени комплекси. Там може да се постигне и по-разумна цена. Именно този тип парцели са ми евентуална цел. Не очаквайте да ви покажа ПУП, квадратури и 3D визуализации. Изборът на конкретен парцел ще зависи от събралите се "ентусиасти". Малко е затворен кръг, но няма как да е иначе.

Имам човек, който вече е минавал процедура по делене и регулация на подобни имоти от по няколко декара. Наясно съм със срокове, цени към геодезисти, архитекти и държавни такси. Конкретна цена за тези услуги може да се даде само след избор на конкретен парцел. Това предложение не е за хора, които искат къща след 6 месеца. Това трябва да е ясно изначално още от заглавието.

Относно това, че изборът ми на квартали е лош. Отворен съм към други предложения, но със следните изисквания:
- бърз достъп до основни пътни артерии с обществен транспорт
- добра обществена инфраструктура като магазини, училища, детски градини
- съседни обитатели от НЕселски тип (имам желание да строя дом с домашна автоматизация и фотоволтаици на покрива, нямам желание до мен да колят прасе)

Нямам нищо против райони тип Горна баня и околията. Южен склон и принципно по-добро място за живот. Но има още хляб да яде онзи район докато стане "читав" (да, отново използвам тази дума). Трябват му 15-ина години здрав просперитет и големи инфраструктурни проекти, които вече се случиха в подножието на Витоша.
p.v.x - майстор
mishoboss написа:
Истински се радвам, че темата предизвиква активност, макар и повечето да е безполезен шум и лични квалификации към моята персона, които не бяха поискани, но явно нивото е такова.

Нека само напомня, че тази тема цели само и единствено евентуалното събиране на съмишленици за подобно начинание. Нищо повече. И няма как да е повече. Към момента нямам конкретни предложения за терени, тъй като това е въпрос на преди всичко колко човека евентуално ще се съберем и с какво мислене и желания сме. Има апетитни парцели по 3-4 декара в равните части над Околовръстното, около "Камбаните" и в Детски град, които са с добра локация, до някои има и канали (повечето частни покрай другите големи комплекси), но често са трудно продаваеми поради това, че нямат нужно лице за делене и стават само за редови къщи и затворени комплекси. Там може да се постигне и по-разумна цена. Именно този тип парцели са ми евентуална цел. Не очаквайте да ви покажа ПУП, квадратури и 3D визуализации. Изборът на конкретен парцел ще зависи от събралите се "ентусиасти". Малко е затворен кръг, но няма как да е иначе.

Имам човек, който вече е минавал процедура по делене и регулация на подобни имоти от по няколко декара. Наясно съм със срокове, цени към геодезисти, архитекти и държавни такси. Конкретна цена за тези услуги може да се даде само след избор на конкретен парцел. Това предложение не е за хора, които искат къща след 6 месеца. Това трябва да е ясно изначално още от заглавието.

Относно това, че изборът ми на квартали е лош. Отворен съм към други предложения, но със следните изисквания:
- бърз достъп до основни пътни артерии с обществен транспорт
- добра обществена инфраструктура като магазини, училища, детски градини
- съседни обитатели от НЕселски тип (имам желание да строя дом с домашна автоматизация и фотоволтаици на покрива, нямам желание до мен да колят прасе)

Нямам нищо против райони тип Горна баня и околията. Южен склон и принципно по-добро място за живот. Но има още хляб да яде онзи район докато стане "читав" (да, отново използвам тази дума). Трябват му 15-ина години здрав просперитет и големи инфраструктурни проекти, които вече се случиха в подножието на Витоша.
Майко мила.

Със такова безочие и арогантност , не бях се сблъсквал.

Ако напиша нещо такова , и го прочете баща ми , ще ме разстреля с пушката на центъра.

[-X
kolcho - специалист
mishoboss написа:
Има апетитни парцели по 3-4 декара в равните части над Околовръстното, около "Камбаните" и в Детски град, които са с добра локация, до някои има и канали (повечето частни покрай другите големи комплекси), но често са трудно продаваеми поради това, че нямат нужно лице за делене и стават само за редови къщи и затворени комплекси. Там може да се постигне и по-разумна цена. Именно този тип парцели са ми евентуална цел. Не очаквайте да ви покажа ПУП, квадратури и 3D визуализации.
Понеже обожавам изявите от горецитирания тип, нека задам поредния "гаден " въпрос, на който поставилият темата, както и досега, вероятно пак няма да посмее да отговори директно, поради специфичната поза, която е заел:
Може ли КОНКРЕТНИ примери за "апетитни парцели от по 3-4 дка на разумна цена", та да разберем най-после за какво точно говорите - т.е., какво е, по Вашето тълкувание, "апетитен парцел" и какво "разумна цена"? И белким, след тази абсолютно необходима начална информация, някой изрази намерение да се включи в планираната особена общност на хора, които, от една страна, ясно осъзнават, че не могат да построят къщите си за 6 месеца, т.е. - готови са с години да пилеят нервите и парите си по процедури и строителство, но, от друга страна, същите тези щедри на време и пари хора нямат 15 години за чакане / как ги сметнахте тези 15 години, просто Ви се дощя, или?../, белким в хубавите части на Софийското поле / а те са към южния склон на Стара планина/ нещата се наредят... Няма никаква нужда от ПУП и 3D визуализации - просто оферти, те са публични в нета!
Та?
VLADO66 - майстор
Прозвънявал ли си тези обяви?Голяма част от тях са въдици.

Тема "Търсят се съмишленици за купуване на голям парцел край София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: