simplex написа:VW Passat CL 1.8 RP, 90hp. Като екстри има подгрев на задното стъкло и табло с оборотомер и електронен часовник.Чист пасатор
Няма централно, няма ел.стъкла, няма хидравлика. Кара се не трудно като за кола без хидравлика.

simplex написа:VW Passat CL 1.8 RP, 90hp. Като екстри има подгрев на задното стъкло и табло с оборотомер и електронен часовник.Чист пасатор
Няма централно, няма ел.стъкла, няма хидравлика. Кара се не трудно като за кола без хидравлика.
simplex написа:Питал си отговарял съм ти даже и на лични. Мога да ти купя и пратя по куриер.Ако ми се отвори път за Бургас скоро мога да ти го донеса.kr1100 написа:G12 1l концентрат Gowell е 7,13 лв с ДДС
Относно Gowell - къде тая цена?"Марков" антифриз под 10лв/1литър не видях.
Ако някой си мисли, че ще дам 300лв за масло+антифриз+2 филтъра - объркал се е.Дай 10 кинта и си набави цвик от някоя мандра. Налей в системата и карай.....сменяй периодично цвика. Това е за промиване. Когато решиш, че системата вече е промита, налей си антифриз какъвто си искаш и си язди Пасатко безпроблемно. Ако искаш да минеш още по-тънко, можеш да си направиш сам охладителната течност.....
simplex написа:Тинки.....как да ти кажа ...да речем , че аз съм "виждал" доста повече коли от теб. Ще наблегна за пореден път в/у мои думи, става малко банално, но...повторението му е майката. Г12 ( както и Г13 ) антифризи не предизвикват корозия. Дори да е имало ръжда, тя повече не избива. Не става с времето ръждив цвят във охл.течност. Дори и две години да минат. Не ти трябват многократни промивки, една е достатъчна. Веднъж заредена със хубав антифриз, ако няма загуби/течове - само караш.montoya написа:Червения Г12 или другия Г13 антифриз с времето се изплащат, особено втория 60 лв е туба 5 литра, която се разрежда 1:1 и имаш 10 л готов антифриз, който ще ти почисти системата, ще обере боклуците и ще даде възможност на колата да се охлажда правилно.:О, да - изплащат се. След 6 месеца ще е антифризът ръждив болвоч, колкото и да промивам системата. И пак ще го хвърля. Докато не мине няколко антифриза и не изчисти системата и най-вече - не си оправдае покупката на по-скъп антифриз с по-чиста система - не мисля да инвестирам в скъп, който да хвърля защото е придобил ръждив цвят.
simplex написа:Ами промий я. Не с антифриз. С вода и/или с други добавки. И вече на чисто - антифризин.Chefo77 написа:Тази кола не си я взел, за да И слугуваш.Пак штъ питам - защо да дам 60лв за антифриз, който общо взето ще ползвам за промивка и ще го хвърля?
simplex написа:[А ти си тръгнал , да го поучаваш.пишман_майстор написа:Тинки......G11 и G12 не се смесват. А колата е за G11, значи е предвидена да няма проблем с него. Едва ли сме по-умни от производител, който е казал G11. А освен 11лв/опаковка, като трябват поне 3, слагаме и 8-9лв доставка и става антифриз на цена по-висока от тая на уискито.
Chefo77 написа:Тинки, 1:1 разреждане, е -30 градуса. Трябват ти 3 литра и допълваш вода.Точно. А на Хепу е дори -37 при такова съотношение на смесване.
simplex написа:Последните модели на голф МК3 са били с Г12, Нищо не е променяно по автомобила. Що ли...а да, сетих се. станал редовен гаф за спукани радиаторчета, блокове и т.н.simplex написа:G11 и G12 не се смесват. А колата е за G11, значи е предвидена да няма проблем с него. Едва ли сме по-умни от производител, който е казал G11
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: