infomar написа: Проблемът лично аз (може и да греша, не казвам, че съм прав - просто си е мое мнение), го виждам в нарастващото ежегодно оскотяванe на народа в буквалният смисъл.Ето това са всички причини,перфектно изразени с една единствена дума! Това изразява всичко,което влошава от година на година статистиката в нашата родна държавица!!!!!
Айде и аз да се вметна в темата, че имам малко време за губене.
Незнам какъв е проблема. Може и да е тъпо да се кара на постоянно включени фарове, но аз непознавам водачи които чакат да видят включените фарове срещу себе си за да разпознаят, че идва автомобил. Те и каруците са без светлини, тогава как ги виждате по пътищата. Чак ми е чудно.
Принципно постоянно включените светлини са заради светещите габарити които са виждат от водача отзад. И са измислени в скандинавските държави понеже се смрачава доста бързо и водачите масово са забравяли да пуснат светлините овреме. От тук са имали и доста удари на автомобилите отзад, а другият ефект който са постигнали е намаляване на катастрофите с лосове на пътя които са водели до много жертви. Поне така ми ги обясни нещата за при тях един Норвежки специалист.
Та от тази гледна точка за БГ са напълно излишни, но по-лесно е да се копира отколкото да се измисли нещо работещо за конкретните условия.
А за един автомобил с изправна инсталация движението с постянно включени светлини не би трябвало да е никакъв проблем.
Проблема е в това, че всеки си слага крушки на фаровете каквито му дойдат, а не каквито са по проект за автомобила (фаровете).