kalin72 написа:Анди...Точно такъв продукт търсех миналата есен (за малка площ и лесна работа). На мен не са ми необходими задвижки, вентили, ламбда контрол, компенсация по tвън, приоритет на бойлер и да се настройват 20 параметъра, които трябва да разучавам за какво са и каква е връзката между тях. Не че не мога да го разуча, но вкъщи са две жени с тримесечно бебе и като не съм у дома, няма кой да настройва при нужда. Между другото пролетта говорих с дистрибутор и техник на известна чужда марка котли и горелки и ми казаха че няма много смисъл в тая ламбда.
Разбира се че е само котел и то без димогарни тръби и топлообменник при капака, където е жегата. КПД е по-ниско от грейко (91 срещу 93). Не че е кой знае каква разликата в това. За управлението нищо не мога да кажа, защото не разбирам от такива неща. Важното е, че с него може да работи всеки след обяснение от 1 минута. Хайде две като повториш. При мен ще има два термостатични вентила с изнесен осезател (единият е на бойлера). Стремях се към максимално опростена инсталация и мисля, че накрая ще се получи точно както си го представях.
n.ganev написа: andy_forresite, Вдичко което монтирам си има гаранция и в гаранционният период по някога аз вадя петдесеттак за гориво ако се наложи. Да може би се налага и собственика да си скубе косите в последствие ако сам си е монтирал нещо неправилно или некачествено за по евсино.В края на миналата зима попитах Л. Ганев колко приблизително да отделя за части за оборудване на котела. Писах му какво мисля да правя и човека ми каза да заделя около 500 лева. Взех чешки тръби и фитинги, радиаторни вентили и глави хъниуел, термост. вентили херц, термостат салус, РС елби, помпа грундфос алфа 2L, пак италиански клапан по налягане, взимал съм месингови части (холендри, нипели...). В крайна сметка прескочих 500, т.е. включих се в сумата. Вече как ще направя монтажа си е задача с много неизвестни