Преди да земеш ново зеге пробвай да компенсираш дрифта от линеала, погледни настройка на банцинг линеала на банциг как се прави, не е философия може да спеспиш някой леф
. Иначе успех с масата и не бързай с ново зеге 
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin
- майстор
359 мнения в "Работа с прободен трион"
colyo
- специалист
Блекитата си кривят от захвата на ножа. Много играчка е да го центроваш ножчето да реже направо и като го смениш......пак от начало. По принцип зегето не е за финни срезове, там си требе циркуляр. Номера с кривия линеал и на мен ми е идвал на ум преди да си направя циркуляра. От тогава зегето го ползвам само за груби неща.
Chefo77
- майстор
kamendc написа:Моето зеге е Блек§Декер, досега няколко врати съм подрязал с него, ама все накриво ми води. Долния край бяга наляво.Не е от конкретното зеге, а от самия инструмент прободен трион. За тази работа си има ръчни циркуляри и електрически рендета. Колкото и да ми обясняват, че врати се режат перфектно със зеге - ами не стават, особено по-дебели. Единствения успех, който съм регистрирал със зеге, беше на една врата от панелка, на която отдолу нямаше дървена летва, а беше просто 2 пласта фазер - там се справих.
Майсторлъка ли ми е толкоз, зегето ли не е хубаво, не знам - ама всичките ги минавах после с виброшлайфа да подравня няколко мм.
Обаче почти всички клиенти са твърдо убедени, че зегето е И затова - реже ламинат и подкъсява врати. Не, не подкъсява!
Здравейте, искам да ви попитам мисля да купя пробивен трион (зеге) "Bosch PST 800 PEL" като с него ще режа предимно мдф паркет до 10мм, и ПДЧ 18мм, 40мм кухненски плотове и такива подобни неща.
Въпросът ми към вас е дали е добро зегето, някой от вас сигурно ползва такъв или подобен модел! Цената е приемлива за мен 160-170лв, само не знам единствено този модел няма регулиране на оборотите и се чудя дали няма да е проблем?
Също така като отида в магазина ще го включа да видя стартовият бутон на някой като ги натиснеш по леко тръгва с по - малки обороти и като го натиснеш по силно започва с по - големи обороти, един вид служи натиска като копче за оборотите!
Също така в една тема от този форум, колега спомена че не бил хубав SDS накрайникът по сполучливи били тези захвати, който се завъртали на 90 - градуса. От коя гледна точка не са добри от към сваляне и слагане на ножчето или от към износване и счупване в даден момент..
Ще го купя днес или утре, ще съм ви много благодарен ако споделите мнение преди да съм го взел..
Поздрави , Гергин. Лек и успешен дех!
Въпросът ми към вас е дали е добро зегето, някой от вас сигурно ползва такъв или подобен модел! Цената е приемлива за мен 160-170лв, само не знам единствено този модел няма регулиране на оборотите и се чудя дали няма да е проблем?
Също така като отида в магазина ще го включа да видя стартовият бутон на някой като ги натиснеш по леко тръгва с по - малки обороти и като го натиснеш по силно започва с по - големи обороти, един вид служи натиска като копче за оборотите!
Също така в една тема от този форум, колега спомена че не бил хубав SDS накрайникът по сполучливи били тези захвати, който се завъртали на 90 - градуса. От коя гледна точка не са добри от към сваляне и слагане на ножчето или от към износване и счупване в даден момент..
Ще го купя днес или утре, ще съм ви много благодарен ако споделите мнение преди да съм го взел..
Поздрави , Гергин. Лек и успешен дех!
bat_danio
- специалист
Ще кажа само ,че е ЗЕЛЕНО(хоби серия), ако мислиш да си искарваш пари с това зеге по добре се преориентирай. По другите ти въпроси аз съм за СДС т.е смяна на ножа без инстръмент. Относно оборотите намалявал съм ги 1-2 пъти общо взето за рязане на други материали - дървоподобията ги режа на пълни обороти на машината. Това е от мен нека колегите с повече опит с зегетата да допълнят. 
Kumay
- майстор
Georgin90 написа:Здравейте, искам да ви попитам мисля да купя пробивен трион (зеге) "Bosch PST 800 PEL" като с него ще режа предимно мдф паркет до 10мм, и ПДЧ 18мм, 40мм кухненски плотове и такива подобни неща.Малко съм пристрастен, но мисля че тези пари са доста за хоби машина. За същите, а и за доста по-малко можеш да си вземеш читава Макита. Също така Макита МТ/бившия Мактек/ е здрава машина, но не знам дали са пристигнали.
Въпросът ми към вас е дали е добро зегето, някой от вас сигурно ползва такъв или подобен модел! Цената е приемлива за мен 160-170лв...
Нямат бърза смяна на инструмента, но са удобни и надеждни машини, което е по-важно.
Chefo77
- майстор
За малко над 200 лева се взема базова профи машина (GST 8000 E), която отвсякъде е за предпочитане пред зеленкото. Не ме разбирай погрешно - точно това зеленкото е много добро - лекичко, без вибрации, фина работа. Синьото е една идея по-грубо, но имаш 3 години безусловна гаранция. И категорично е по-мощно. Единият колега мина от точно това зелено към точно това синьо, та имам представа 
nautilus33
- майстор
Някой може ли да каже дали държача на ножа е един и същ за всички по-стари модели на бош(син) или са различни? Че намерих едно, но няма държач за ножа(механизма за закрепване).
Тема "Работа с прободен трион" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература