Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
И да, не мисля че е правилно реактивната енергия да не се компенсира.
А тебе кво те ебе та да искаш отговор.....Ти не беше ли от ония скакалци дето отрекоха "кондензатора на Иванов БГ"...... :)
DundyTheCroc - майстор
Тази "Светлина" - Сливен няма нищо общо със завода от едно време, дори на сайта им пише "Фирмата осъществява търговия с източници на светлина, вътрешна и външна търговия, покупки и продажби". Производство отдавна няма, то всъщност какво ли остана да работи в Сливен...
hidrazin - майстор
simplex написа:
Варисторът е елемент, който деградира по малко с всяко едно сработване(пик)... И да, не мисля че е правилно реактивната енергия да не се компенсира.... Бях задал въпрос, отговор не получих.
Да, деградира след всеки пик но не дефектира след всеки пик. Я сега да вземеш да ни разкажеш колко ком. захранвания, разклонители със защити, импулсни захранвания ... си виждал с гръмнали варистори.
Какво мислиш за компенсирането на никой не му дреме.
Може да задаваш колкото си искаш въпроси, стига да не противоречат на правилата във форума.
Обаче отговорите не са задължителни - демек никой и с нищо не ти е длъжен.
Така че АЙДЕ не се занимавай с неща дето не са за теб и бегай при пасатко.
Гледам че нещо бил май болен напоследък - след като ти попадна в ръчичките. :-D
:partyman:
jordanvass - майстор
simplex написа:
Бях задал въпрос, отговор не получих.
Нали си даваш сметка, че този обект не е лично мой? Аз само го управлявам и дори да имах желание, а аз такова нямам, не мога да цитирам кой и какъв е точно този обект и защо не е направено това или онова. Някак си не е етично, а и няма никакво отношение към темата. Разглеждаме обекта такъв, какъвто е. Мисля, че дадох достатъчно технически подробности, които да пояснят ситуацията и проблема. Не мисля, че ти дължа отговори, засягащи собственост, предназначение и проектантски решения.
jordanvass - майстор
Е, чак страшно не съм казал, че е. Просто често горят лампи и е досадно през ден да се катериш по тавани и да сменяш. Добре е, че останалата техника се държи и не се спъва основната работа.
Duke_BG - специалист
След като е гаранционно съоръжението накарай ги да сменят те електронните баласти :)
jordanvass - майстор
Обектът има 5 годишна гаранция, но тя не се отнася за всичко. Лампите си имат стандартна гаранция - 2г за физически и 1г за юридически лица. А тази година вече е минала.
Duke_BG - специалист
Предполагам осветлението е на отделни кръгове и колко KW е общо ?
jordanvass - майстор
Е не съм го смятал точно. Към 7-8 kW луминесцентно, 2-3 kW са ЛНЖ, натриеви и живачни още 2-3 kW. На доста кръгове. Ама какво значение има това?
Duke_BG - специалист
уфф върти ми се в главата една простотия ама на тия киловати е безсмислена инвестицията :(

Тема "Лампите ми горят много често" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: