• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VelinPetrov - специалист
Капака изработен, само да му се сложи вата :rock: . Въпроса за турболатора остава :)
шоп - майстор
Вие сте направили по-трудната част. Ще си направите и турбулатори. Нищо сложно. Ето няколко снимки на елементарни турболатори за да послужат като идея.

Прикачен файл

20131004_163157.jpg
20131004_163157.jpg (94.02 KиБ) Видяна 3595 пъти

Прикачен файл

IMG_20160202_153700.jpg

Прикачен файл

IMG_20160202_104623.jpg

Прикачен файл

12turbo.jpg

Прикачен файл

011.JPG
VelinPetrov - специалист
Благодаря за снимките :) Гледам на последната има турболатор в бункера на котела ? При това положение се маха малката преграда горе между бункера и първи ход ? На снимката ми изглежда че е 24 кВ котел с преграда от шамот между бункера и първи ход.Някой има ли наблюдения дали има положителен ефект премахването й при котел 27 кВ и нагоре ? При по-мощните котли там не е преграда а водна риза ?
lz2skt - специалист
Защо не монтираш първо котела и горелката ..да сложиш един термометър на димните газове и по него да се ръководиш.Предполагам имаш един турболатор,който върви в комплект с котела.Подобни котли доста добре работят на пелети и без допълнителни турболатори...Може разбира се и допълнителни да се сложат и бункерът да се прегради и на кутия да се сложи и т.н....има инфо във форума ,но трябва човек да се разтърси ...при добро желание ще намериш ......
VelinPetrov - специалист
lz2skt написа:
Защо не монтираш първо котела и горелката ..да сложиш един термометър на димните газове и по него да се ръководиш.Предполагам имаш един турболатор,който върви в комплект с котела.Подобни котли доста добре работят на пелети и без допълнителни турболатори...Може разбира се и допълнителни да се сложат и бункерът да се прегради и на кутия да се сложи и т.н....има инфо във форума ,но трябва човек да се разтърси ...при добро желание ще намериш ......
Питах за преградата специално колега дали трябва да се махне или не ? :)
Иначе котела и горелката са монтирани още края на април, даже тествах, изгорих 150 кг. пелети, ама не беше много студено и не мога да кажа нищо. Сложил съм сонда с pt1000 във фукса, точно след котела и съм го вързал към горелката, оттам следя температурата на димните газове.Турболатор нямам фабричен, новите Бош-ове имат турболатор фабрично само 16 кВ и 32кВ котли, другите нямат.Искам да си направя поне един и да го сложа във втори ход където стои фабричния, пък после вече според работата ще преценя дали да правя още нещо. Благодаря за мненията по темата, полезни са за мен.
lz2skt - специалист
Преградата да си стои.
Да питам за тази ламаринка между първия и втория трябва ли да се махне или да и направя отвори 50/50 примерно ,че при мен седи . Даже и капака със синджира седи вътре. Юнкерс 32 и Бисолид 32
pechkata - специалист
нед сеп 18, 2016 11:02 pmVelinPetrov написа:
lz2skt написа:
Питах за преградата специално колега дали трябва да се махне или не ? :)
Иначе котела и горелката са монтирани още края на април, даже тествах, изгорих 150 кг. пелети, ама не беше много студено и не мога да кажа нищо. Сложил съм сонда с pt1000 във фукса, точно след котела и съм го вързал към горелката, оттам следя температурата на димните газове.Турболатор нямам фабричен, новите Бош-ове имат турболатор фабрично само 16 кВ и 32кВ котли, другите нямат.Искам да си направя поне един и да го сложа във втори ход където стои фабричния, пък после вече според работата ще преценя дали да правя още нещо. Благодаря за мненията по темата, полезни са за мен.
Точно поради тази причина си взех 16кВ Бош - по малка горивна камера и по малко водно съдържание в момента отоплявам 130 квадрата площ без външна изолация и съм много доволен...
Ти колко отопляваш в момента...?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Капак и турболатори за Бош,Дакон,Юнкерс,Будерус." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: