Капака изработен, само да му се сложи вата
. Въпроса за турболатора остава 

lz2skt написа:Защо не монтираш първо котела и горелката ..да сложиш един термометър на димните газове и по него да се ръководиш.Предполагам имаш един турболатор,който върви в комплект с котела.Подобни котли доста добре работят на пелети и без допълнителни турболатори...Може разбира се и допълнителни да се сложат и бункерът да се прегради и на кутия да се сложи и т.н....има инфо във форума ,но трябва човек да се разтърси ...при добро желание ще намериш ......Питах за преградата специално колега дали трябва да се махне или не ?
нед сеп 18, 2016 11:02 pmVelinPetrov написа:Точно поради тази причина си взех 16кВ Бош - по малка горивна камера и по малко водно съдържание в момента отоплявам 130 квадрата площ без външна изолация и съм много доволен...lz2skt написа:Защо не монтираш първо котела и горелката ..да сложиш един термометър на димните газове и по него да се ръководиш.Предполагам имаш един турболатор,който върви в комплект с котела.Подобни котли доста добре работят на пелети и без допълнителни турболатори...Може разбира се и допълнителни да се сложат и бункерът да се прегради и на кутия да се сложи и т.н....има инфо във форума ,но трябва човек да се разтърси ...при добро желание ще намериш ......Питах за преградата специално колега дали трябва да се махне или не ?
Иначе котела и горелката са монтирани още края на април, даже тествах, изгорих 150 кг. пелети, ама не беше много студено и не мога да кажа нищо. Сложил съм сонда с pt1000 във фукса, точно след котела и съм го вързал към горелката, оттам следя температурата на димните газове.Турболатор нямам фабричен, новите Бош-ове имат турболатор фабрично само 16 кВ и 32кВ котли, другите нямат.Искам да си направя поне един и да го сложа във втори ход където стои фабричния, пък после вече според работата ще преценя дали да правя още нещо. Благодаря за мненията по темата, полезни са за мен.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: