• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lpoik - специалист
Здравейте колеги,аз също имам един проблем с микровълнова ELITE .Слюдената плочка е малко нагоряла,като се включи печката празна(вътре в фурната няма нищо) започва да искри при слюдата, това нормално ли е.Благодаря. :?
hidrazin - майстор
Не е нормално и ще става по-зле. Сменяй слюдата и почисти добре.
:partyman:
zz_stefanov - майстор
lpoik написа:
Здравейте колеги,аз също имам един проблем с микровълнова ELITE .Слюдената плочка е малко нагоряла,като се включи печката празна(вътре в фурната няма нищо) започва да искри при слюдата, това нормално ли е.Благодаря. :?
Освен слюдата, нея пускай повече без нищо вътре.
lpoik - специалист
Благодаря ви за бързите отговори ще я почистя,но защо така се получава като е празна искри при слюдата.Аз си го обяснявам понеже като е празна няма товар вълните няма къде да се изпразват и търсят най близкото растояние и пробиват към корпус,но дали съм прав не знам. :?
zz_stefanov - майстор
Че няма къде да се разтовари е вярно, но вече имаш нагар по слюдата и тя вече не е добър изолатор, а и намалява радиопрозрачността и. Пораждат се големи напрежения, които при наличие на товар ги няма.
Имал съм случай да почистя слюдата и като я обърна (да сменя мястото на петното) всичко да си е ОК. По принцип трябва да се смени.
lpoik - специалист
Благодаря ще я сменя.А някаква идея с друг изолационен матерял?
volf - специалист
Прикачен файл:
DSC00108.JPG
Моята е LG и е със два пластмасови капака пред магнетрона,но явно са прозрачни за микровълните.
hidrazin - майстор
lpoik написа:
Благодаря ще я сменя.А някаква идея с друг изолационен матерял?
С миканит. :-D
:partyman:
grizan1980 - специалист
Колеги, здравейте имам същия проблем с една микровълнова горение(живо Китай че с известна марка) та не топли.... Беше у един колега, но той ми я връчи защото смята че е вредна.... Да вредна е ама аз само топля нещо за обяд и толкоз..... Та проверил съм и основните повреди, диод,бушон, кондензатор, траф, магнетрон..... А и слюдата гледах(не съм я сменил) всичко си е нормално.... Въпроса ми е как работи превключвател за мощност.... И какво да търся още... Ю
plamen6703 - майстор
Поправял ли си до момента микровълнова фурна или това ще ти е прощапулника?
Да ти е подари повредена печка най-вероятно е за смяна на мегнетрон, какво провери, че магнетрона е изправен и как провери високоволтовият диод, че е здрав :)
Ето тук на линка това може да ти е от помощ преди да окепазиш "превключвател на мощност" http://www.data-chip.ru/viewtopic.php?t=2295. :partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Микровълнова фурна - не топли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: