• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
SEV - специалист
Duke_BG написа:
А Въй - 35 страници сте изписали за тоа дръгел :?
Добре,че няма няколко коли,че ще му трябва нов форум.За пасат толкова страници,ако беше БМВ или МБ по сто :-D
kozl - майстор
На сватба се подпали не пасатор, а голф с газова инсталация. Скачаме трима да го гасим. Единия пожарогасител изобщо не тръгна, втория тръгна и спря и моят угаси огъня и то добре, че не се бе разпалил. Двигателния отсек целия в прах, а в пожарогасителя нищо не остана. И няколко гласа му казваме на собственика, не я пипай повече колата извикай сервиз.
Да ама, след малко гледам ония пак върти да пали и пак я подпали и търчи за помощ. "Дай пожарогасител". Дадох. "Ма той е празен :shock: "
"Еми :roll: пожарогасителя се изпразни докато гасих твоята кола, но не знам що твоята глава се изпразни, след като я пълнихме със съвети :?: "
И напуснах събитието.
На такива да помагаш ли или да бегаш по-далече от тях :?
nikolson - майстор
Chefo77 написа:
В този ред на мисли, много "готино" ще ти стане, ако имат такова изискване и вземе се наложи да им ползваш гаранцията.
:lol: :lol: Брей, откога моргите дават гаранция. Ако е истина, Тинки не можем го отлепи от там...
nikolovvd - майстор
То и смяната на изгоряла крушка е елементарно, но хората си викат електротехник за тази работа и предпочитат да си плати 20-30 $, от колкото да си загуби застраховката за половин милион долара.
Въобще много неща може да си ги направиш сам, но ако нямаш съответните разрешителни отиваш в затвора, ако нещо се случи.
Ама какво да ти обясняваме. Като се запалиш в движение и ти дойде сметката от пожарната за 4-5 бона, друга песен ще запееш. Като реваха ония двама юнаци, дето се загубиха в планината и 3 дни ги търсиха. Нямали били застраховка.
Като стане белата пак държавата ще е виновна.
Предупредих те по-нагоре в темата, че трябва да предвидиш и пари за проверка на газовата, но като гледам измежду сумите не си писал за това. А да не забравяме, че ще трябва да смениш и талона на колата, което също е разход в КАТ.
atanasov2004 - специалист
Колега и преди писах-това което правиш е МНОГО ОПАСНО! Не е като да вържеш котлона с две скоби...Помисли сериозно ако не за себе си за близки и околни....Чета споровете и даже на идея си нямаш какво може да се случи. Виждам че си финансово затруднен, обаче в
стремежа си да спестиш пари и да не се прекараш можеш да пострадаш жестоко или по лошо да пострада близък човек....
Искрено те съветвам да вразумиш и да спреш да си правиш експерименти с живота си.....
Duke_BG - специалист
simplex написа:
stoianov_n написа:
Искам да разбереш, че с тая работа шега и икономии не трябва да се правят.
Нали взех нови тръби бе? Какво, не мога да завия 3 болчета и трябва да си платя на някой друг да ми ги завие ли?
-----
Интересен въпрос имам с газовото копче. Имам него и реле. То очевидно копчето е за вакумен изпарител, моят е електрически. Имам реленце с 5 контакта, 2 контролна верига, 1 нормално отворен, 1 нормално затворен.
Мога ли да резна 12V на инжектора и да го прекарам през релето като нормално затворен, като взема 12V от другаде, а вторият контакт да го ползвам за газовите клапани - през нормално отворен?
Или е по-добре с реленцето да свържа двата края на проводника, който прекъсвам на инжектора - единият от компютъра, другият на инжектора? Така съответно ще ми остане празен един извод на реленцето.
simplex написа:
egomen66 написа:
Не давайте съвети и идеи за неща и дейности които задължително трябва да се изпълнят от оторизирани лица или сервизи. Правите го опасен , не само за самия него , но и за околните.
Форумът е НаправиСАМ, а не НамериСервизСАМ. Щом си вързах вкъщи газта на печката от бутилката през редуцира до печката, значи ще мога да вържа един маркуч и на колата. Това го мога. Чудя се дали да се изтарикатя и да управлявам с 1 проводник хем бензина, хем газта като ползвам релето с нормално отворен и нормално затворен контакт или да прекарам бензина през релето, а клапаните за газта директно от копчето.
Или да ми вържат печката към бутилката пак трябваше да извикам оторизирани лица? Аматьор е построил Ноевият Ковчег, а професионалисти са построили Титаник.
Господи, слез и си прибери версиите !!!!

Би ли обяснил по-подробно как точно ще стане тая работа ??????

май ще има тема : "Гръмна ми пасата - сега какво да правя ? "
Chefo77 - майстор
atanasov2004 написа:
Виждам че си финансово затруднен, обаче в
стремежа си да спестиш пари и да не се прекараш можеш да пострадаш жестоко или по лошо да пострада близък човек....
Той не е финансово затруднен, той е умствено недоразвит. Разликата е огромна. От първото се излиза, второто е доживот.
И, ако не дай Боже, се случи да пострада някой, ще бъде виновен всеки и всичко, но не и той!
Тинки, аз не мисля - аз СЪМ прав. Не говоря за това дали може или не може да сваляш редуцир-вентила като си дозареждаш газовата бутилка. Не може сульо и пульо, който не може да държи отвертка в недъгавите си ръце, да свързва газова печка. Не може човек, който с 2 прасета и една кокошка си е платил дипломата, да свързва кабел за електрическа такава - не да включва щепсел в контакта, а да свързва кабела за пластинките на самата печка. Така е устроен света - и така трябва да бъде, за да е по-безопасен.
Колегата ми също си купи Пасат, но малко по-нов от твоя ... доста по-нов от твоя. Може да го разглоби и сглоби целия без проблем, но отиде да му монтират газовия инжекцион - макар да имаше оферта за само техниката на половин цена. Не защото е стипца, а защото децата и жена му се возят в тази кола.
А аз искрено се надявам, ако пренебрегнеш съветите за оторизиран монтаж и узаконяване, да те спрат ченгетата и да ти избият зъбите с глоба. Дори може и да помогна за да се случи това :wink:
gogo7777 - майстор
Ееееее, много се съмнявате във възможностите на Тинки..... :)
hidrazin - майстор
Кво става в тая тема бре хора? 36 страници ...
Тинки още ли не се е самовзривил??? :?
:partyman:
iliya_i - майстор
hidrazin написа:
Кво става в тая тема бре хора? 36 страници ...
Тинки още ли не се е самовзривил??? :?
:partyman:
Вече 5 часа не е писал, но по новините не казаха нищо за него
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 154

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: