В нас имам 20 глидера Н500 като един радиатор. На "кръст" съм го свързал. Ако беше 10, най-много 12-13 глидера може би щях да го свържа едностранно. От котела до радиатора температурата при мен спада с 3-4 градуса. Например: задал съм 55° за температура на водата и измервам 52° излъчване от радиатора, като след 15-16-тия глидер падат още градуси в десети. Да кажа, че още не съм сложил и 1 см изолация на тръбите, но по принцип си се губят някакви градуси по трасето (19-20 метра път на подаващата тръба от котела до този радиатора). Не съм си правил опити как ще топлоотдава с друго свързване. Пробвайте.
Аз бих си го направил горе вход и от другата страна долу изход. Тръбата ниско под радиатора и плътно в стената, т.е. по-нависочко от пода седи. Поставил съм скоба, прибрано е. Така е при мен. Вижда се, но само ако се отдалечиш и изрично провериш я да видим сега тоя анди къде е положил тръбите, ааа вижда се - не е добре. Е, на мен пък си ми харесва
.
Аз бих си го направил горе вход и от другата страна долу изход. Тръбата ниско под радиатора и плътно в стената, т.е. по-нависочко от пода седи. Поставил съм скоба, прибрано е. Така е при мен. Вижда се, но само ако се отдалечиш и изрично провериш я да видим сега тоя анди къде е положил тръбите, ааа вижда се - не е добре. Е, на мен пък си ми харесва