Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
Нормално ли е горелката да работи само на 2ра степен?
Не е. Вариантите са или топлозагубите са ти много, или са преохладили жилището, ако е било отворено цял ден за проветряване. Или не пуска достатъчно пелети за степен 2. трябва да са около 2 и нещо килограма на час. Най лесно накарай ги да претеглят ако имате в къщи кантарче.
filmatoplo - майстор
:-D Цирка започва ,на всички степени ще работи . :wink:
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
:-D Цирка започва ,на всички степени ще работи . :wink:
Той Калин купи пелети до нова година ще стигнат.
filmatoplo - майстор
Има да барника горелката ,има хора вече 2 години постоянно го правят за всеки ден от седмицата различни настройки .
gogosto - специалист
Здравейте, купих си горелката на грейко 20-ката за котел бош 27квт. От дистрибутора взех и вратичка готова с изрязан кръг. Питането ми е за шнека. Ще ползвам един железен варел за бункер от тези 200литровите е . С какъв наклон да сложа шнека в варела колко градуса ще са най подходящи ? Има ли някакви тънкости или нещо да се добавя в котела за да се увеличи КПД то. Изчетох инструкцията за поставяне на горелка, която беше постната някъде в форума, но горелката беше друга. Къде най добре да е пламъка да вкарам горелката по-навътре да гори пламъка след първата риза или да я извадя по напред да гори на средата на ризата, няма ли да я изгаря като е близко до ризата пламъка? Ако искам да програмирам по ниски температури за през нощта да речем ще ми трябва ли стаен програматор задължително и какъв да си купя?
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Има да барника горелката ,има хора вече 2 години постоянно го правят за всеки ден от седмицата различни настройки .
Е все се търси нещо. Лошото е че Калин в чужбина и управлява дистанционно населението в тях а населението управлява горелката. Поразбутва се . Аз оня ден настройвах шнека . След първоначалното пълнене пускаше едно количество. След 2 часа работа явно се поизпразни почна да пуска по малко. В края на седмицата пак ще го проверя. :partyman:
gnt69 - майстор
gogosto написа:
Здравейте, купих си горелката на грейко 20-ката за котел бош 27квт. От дистрибутора взех и вратичка готова с изрязан кръг. Питането ми е за шнека. Ще ползвам един железен варел за бункер от тези 200литровите е . С какъв наклон да сложа шнека в варела колко градуса ще са най подходящи ?
Дупката трябва на около 15-20 см от високото на варела да я пробиеш. Аз вчера правих дупка на приятел . Начертах си на аутокад елипса с височина 106мм и ширина 75мм това е дупката за 45 градуса, после я принтирах изрязах от хартия и готово шаблонче. Иначе варела не е много подходящ винаги имаш 3-4 чувала пелети които не можеш да усвоиш. Няколко пъти засмуква въздух щот си викам има пелети ама то ги взема на една страна. За котела някой друг да каже аз съм с Грейко. :partyman:
alex_serviz - специалист
Шнека по-добре да е на около 60 градуса.
gogosto - специалист
gnt69 написа:
gogosto написа:
Здравейте, купих си горелката на грейко 20-ката за котел бош 27квт. От дистрибутора взех и вратичка готова с изрязан кръг. Питането ми е за шнека. Ще ползвам един железен варел за бункер от тези 200литровите е . С какъв наклон да сложа шнека в варела колко градуса ще са най подходящи ?
Дупката трябва на около 15-20 см от високото на варела да я пробиеш. Аз вчера правих дупка на приятел . Начертах си на аутокад елипса с височина 106мм и ширина 75мм това е дупката за 45 градуса, после я принтирах изрязах от хартия и готово шаблонче. Иначе варела не е много подходящ винаги имаш 3-4 чувала пелети които не можеш да усвоиш. Няколко пъти засмуква въздух щот си викам има пелети ама то ги взема на една страна. За котела някой друг да каже аз съм с Грейко. :partyman:
Еии това за аутокада много ми допада не се бях сетил. сега ще я нарисувам и аз така. Но колко градуса да е 60 или 45 ?
gnt69 - майстор
Трябва да е повече от 45 може и 60. Мързи ме сега да отида да измеря къде ми беше дупката на бидона от миналата година. Ако искаш утре ще измеря и ще пиша.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: