Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
kalin72 написа:
Значи така, горелкатап почва на 3та степен, после минава на втора, и после съспенд. Предполагам, големи топлозагуби и/или неправилно настроен контролер?
Първо това няма как да е така - горелката започва на втора, после трета и после ги реди надолу- втора, първа и тогава съспенд. Щом влиза в съспенд, значи не са големи топлозагубите. По-нагоре казваш, че работи само на втора - кое е вярно?
kalin72 - майстор
Точно така е, много бързо стопля, термостата е в кухня-хол-трапезария, голямо помещение, с радиатор, който е леко голям за него, без термоглава. Това е и най-топлата стая в къщата. В момента пускат горелката ръчно, като им стане студено, защото явно това, което съм нагласил на стайния термостат като температури, не им харесва :)
kalin72 - майстор
Чакайте малко, настроил съм термостата на много ниски за моите хора температури - 21-22 градуса, сега ще се опитам да ги променя на 23-24 градуса....
kalin72 - майстор
Такааа, вдигнахме градусите, аз съм бл много оптимистично настроен лятото, 20-21 градуса съм слагал :)
Лазаре, според теб, щом влиза в съспенд, значи топлозагубите ми са нормални?
gnt69 - майстор
Или са нормални или радиатора ти е преоразмерен. Преместете стайния в друга по студена стая и ще се оправи работата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако са големи топлозагубите няма да влиза в съспенд. При преоразмерени радиатори е нормално. Ти нямаше или смесителен вентил на отоплителния кръг?
kalin72 - майстор
gnt69 написа:
Или са нормални или радиатора ти е преоразмерен. Преместете стайния в друга по студена стая и ще се оправи работата.
Радиатора е големичък за това помещение...догодина ще го качвам на таванското, а долу ще сложа малък.
Термостата ще го мисля след месец-два...с кабел е, незнам що не взех безкабелен...
kalin72 - майстор
Да, имам трипътен с управление на отоплителния кръг. Направил съм го да действа по външна температура.
На втория етаж проблемите ми са около прозорците, не са обърнати отвън...и оттам бяга топлото горе, пък долу си е жега...много работа имам за догодина :)
gnt69 - майстор
Притвори малко крановете на големия радиатор.
kalin72 - майстор
gnt69 написа:
Притвори малко крановете на големия радиатор.
По-скоро отварят вратата към коридора, където също има радиатор, но и входната врата не е добра, а и има теракот, та коридора е по-хладен отколкото стаите.
Абе замислил съм за догодина смяна на входната врата с нещо читаво (ама каква да бъде??) и лепене на корк върху теракота.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: