• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
2580 толкова ги видях нейде .
roland - специалист
Толкова, да, МКЗ е 7к :?
filmatoplo - майстор
Камините на Виктория също са добри ,за справка Н Ганев има я в офиса как гори .
nokoniko - специалист
roland написа:
Поръчах EcoSpar Alba 18kW с голямо стъкло. Ще я монтирам в петък и пуск в събота. Ще кача снимки и ще дам отзиви. MCZ сигурно е много хубава, но е цената на еко спара умножена по 2.5. Не си струва инвестицията просто.
С нетърпение чакам отзивите.... :supz:
roland - специалист
На пръв поглед е много добре. Много е тиха, пали бързо, хубав тъч скрийн, гори чисто и за три часа стъклото мноого леко побеля, йоето е признак на правилно горене. За около половин час водата от 17 я направи на 60 градуса. За разход още нищо не мога да кажа. По - малки размери от предишната ми камина. Лесно се работи със сервизните менюта и настройките. Дотук с плюсовете. Сериозен недостатък е малкия бункер, едва побира един чувал. На дисплея в работен режим няма никаква индормация за това на коя степен е, каква в т на водата и т.н. Могат да се виждат, но трябва да ходиш да аменяш менютата с натискане на бутон. Толкова за недостатъците. Плюсовете са повече.
nokoniko - специалист
roland написа:
На пръв поглед е много добре. Много е тиха, пали бързо, хубав тъч скрийн, гори чисто и за три часа стъклото мноого леко побеля, йоето е признак на правилно горене. За около половин час водата от 17 я направи на 60 градуса. За разход още нищо не мога да кажа. По - малки размери от предишната ми камина. Лесно се работи със сервизните менюта и настройките. Дотук с плюсовете. Сериозен недостатък е малкия бункер, едва побира един чувал. На дисплея в работен режим няма никаква индормация за това на коя степен е, каква в т на водата и т.н. Могат да се виждат, но трябва да ходиш да аменяш менютата с натискане на бутон. Толкова за недостатъците. Плюсовете са повече.
Благодаря за отговора. Мисля, че четох някъде в книжката (свалена от нета), че информацията на дисплея може да се активира да се вижда, но не съм сигурен..
nokoniko - специалист
nokoniko написа:
roland написа:
Благодаря за отговора. Мисля, че четох някъде в книжката (свалена от нета), че информацията на дисплея може да се активира да се вижда, но не съм сигурен..
Ето какво намерих, но несъм сигурен дали това те устройва.....

В опцията за регулиране яркостта на дисплея са налични следните
възможности за настройка:
 OFF: Контролерът остава в избраното меню. В случай, че сте в
режим на редактиране, промените се отхвърлят и контролерът излиза
от режима на редактиране.
 Option 1: Контролерът излиза от текущото меню и циклично
изписва текущата стайна температура, горивната автономност и
часовника. Ако горивната автономност е изключена или горивната
система не поддържа опцията горивна автономност, тази стойност се
пропуска.
 Option 2: Контролерът излиза от текущото меню и преминава в
менюто Temperature. На дисплея се изписва текущата стайна
температура.
 Option 3: Контролерът излиза от текущото меню и преминава в
менюто Clock (часовник). На дисплея се изписва текущото време.
 Option 4: Контролерът излиза от текущото меню и преминава в
менюто Fuel autonomy (горивна автономност). На дисплея се изписва
текущото време. Ако горивната автономност е изключена или
горивната система не поддържа опцията горивна автономност,
контролерът излиза от това меню и преминава в менюто Temperature.
Опцията за силата на зумера контролира силата на звуковите сигнали
на клавиатурата.
Чрез опцията за ръчно дозиране (Manual feed) можете ръчно да
стартирате дозирането. Захранването с гориво ще стартира за кратък
период от време и ще спре. С тази опция можете да почистите или да
изпразните дозиращото устройство. Можете да използвате таи опция
преди първото запалване, когато дозиращото устройство е почти
празно.
Опцията за времето до следващото обслужване (Time to service)
filmatoplo - майстор
Спешно камина ЕкоСпар или Виктория 05 . :? :)
roland - специалист
Ново мнение от днес: EcoSpar гори отлично с макар и не много добри пелети. За да е по - безшумна има втори чугунен капак на бункера с пелети. Снабдена е с изпускател за изтакване на водната риза, но инсталатора да си предвиди или кранче или капа на 1/2. Пепелта от един ден горене е незначителна. Невъзможно е да се почисти изцяло без прахосмукачка. Пак напомням за недостатък малкия бункер. Не съм пробвал, но на пръв поглед май едва ще хване чувал.
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (54.93 KиБ) Видяна 5007 пъти
Последна промяна от roland на пон окт 17, 2016 6:37 am, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
Да пращам моята :cool: - в сервизното меню можеш да видиш почасовият пробег с различна скорост и разхода от началото на експлоатация. Получаваш и отстъпка защото е гледана от различни очи и може да е Уручасана, но работи :yawinkle:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Пелетна камина - MCZ или EcoSpar" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: