• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
judas написа:
сцепих котела
https://www.youtube.com/watch?v=AIfoYlT ... u.be&t=326
Силикон 1200°C между секциите.
Силикон за приплъзване на втулките 260-300°C
шоп - майстор
judas написа:
Здравейте! Някой може ли да ми продаде (услужи) с една втулка за Виадрус У22 - между секциите, ще черпя!
Имаш ми телефона, знаеш и къде живея. Ако не си си намерил веднага ще ти демонтирам една от тези.

Прикачен файл

SAM_8900.JPG
judas - специалист
6osi6 написа:
judas написа:
сцепих котела
https://www.youtube.com/watch?v=AIfoYlT ... u.be&t=326
Силикон 1200°C между секциите.
Силикон за приплъзване на втулките 260-300°C
Благодаря ти! На други клипове гледам, че мажат втулките с блажна боя, със силикон по-надеждно ли е?
шоп - майстор
И аз ги мажа със силикон. Червен, за маслени и водни съединения в автомобилните двигатели. Досега протекъл нипел на виадрус нямам.
6osi6 - майстор
judas написа:
гледам, че мажат втулките с блажна боя, със силикон по-надеждно ли е?
Оригинална, нова втулка ще уплътни без да е намазана. Силикон, грес, боя или масло се слагат за по-лесен монтаж. С боя може, но да не е водоразтворима, само блажна.
шоп - майстор
Ето малко снимки как го правя аз. Клингеритовите гарнитури не са задължителни, но аз ги слагам на някои места по 2-3-4 бр за да се получи луфт между секциите. Горното с цел, когато искам да има топлообмен и от към външната част на виадруса:-)

Прикачен файл

SAM_8842.JPG

Прикачен файл

SAM_8841.JPG

Прикачен файл

SAM_8840.JPG

Прикачен файл

SAM_8839.JPG

Прикачен файл

SAM_8838.JPG
шоп - майстор
Още снимки.

Важното е челата на секциите да са добре зачистени. Да няма никаква ръжда, боклуци или неравности. Стягането и прикарването горе и долу трябва да е равномерно. В противен случай може да се получи заклинване и преебване на конусните нипели.

Прикачен файл

SAM_8849.JPG

Прикачен файл

SAM_8848.JPG

Прикачен файл

SAM_8847.JPG

Прикачен файл

SAM_8846.JPG

Прикачен файл

SAM_8843.JPG
шоп - майстор
Още малко снимки от процеса. Една снимка показва и обяснява повече от 1000 думи.

24 часа след събирането правя хидравлична проба малко над работното налягане. Пробата продължава 1-2 денонощия в зависимост от графика ми. Досега не съм имал протекъл нипел, но съм имал случай да монтирам спукано ( замръзнало ) предно ребро. Така, че пробата е задължителна и може да Ви спести доста време и нерви.
И накрая: Вииадрус на кутия е доста добро решение. Особено ако е с 6-8 10 секции. Разкошен толообмен се получава и по температура на димни газове с добър тунинг бие чисто пелетните котли.
Пказаният котел от снимките е с кутия от огнеупорен шамот. Комбинирана е за горелка от едната страна, а от другата гори дърва с дължина до 1.2 метра.
Успехи!

Прикачен файл

SAM_8854.JPG

Прикачен файл

SAM_8853.JPG

Прикачен файл

SAM_8852.JPG
K.O
V-10 тката наЙ на края пламна!
Напълно разбирам ентусиазма на Др Франкенщайн когато се е размърдало неговото творение.
След тестове с възмножно най гадните огнеопорни слънчогледови и каменни скъпи ръмънски пелети има очаквано задръстване в горивната камера, но капацитета на пепелника е повече от задоволителен и прах към котела на практика не се качва.
Температурата на газовете в кюнеца ги замерихме, но забравих стойността, около 80c беще нещо, ще се повтори замерването, държиш го комфортно без да ти пари.
Температурата на горивната камера в горната хоризонтална част външно е 108c.

Това са слитъци от иглоситните вносни пелети:
Изображение

И дарадонките от не-догоряли слънчогледови, падат в този вид и тлеят с часове.
Изображение

Вече съм спокоен ,че ще работи безпроблемно с читави слънчогледови пелети.
Оказа се ,че трябва да черпя!
energo - специалист
energo написа:
energo написа:
Още един Виадрус ще бъде с ретортна горелка Екоенергия.
Монтирам ли горелката ще пусна снимки.
Ето,готово е вече.
Виадруса е У26 Херкулес 30кв-5 секций.
Горелката е Екоенергия25кв,контрилер Ирид Пид с датчик за димните газове.
Миналата зима бях с руски котел-ветеран и горелката,сега ми изпадна този Виадрус .
Дано резултата е поне като с руснака-бях много доволен от разхода,ще видим...

Това е резултата....

Прикачен файл

viber image (2).jpg

Прикачен файл

viber image.jpg
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 170