Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333
- майстор
105 мнения в "Бойлер 3kW на кабел 1.5 квадрата."
nikolov333
- майстор
Хидразин не знам да е любител на соленето на колове ама знам, че се ползва по принцип тук-таме. Но наистина това и е минуса на системата ТТ.. Иска си ежегодна проверка и мерене.. Пак ти казвам, че при мене с два кола и много късмет направх добро заземяване. Верно, че си зависи от почвата де..
Последна промяна от nikolov333 на пон окт 24, 2016 1:34 am, променено общо 1 път.
hidrazin
- майстор
simplex написа: Питай Хидразин. Как се сипва сол и вода около заземителните колове, да се докара съпротивлението, като дойдат да проверяват.Ако видя някой да сипва сол собственоръчно ще му откъсна и двете ръце.
После ще ги дам на двете черни кучета при нас...
И друго - мен (нас) никой не идва да ме(ни) проверява.
Това си го правим сами или си викам лаборатория когато ми е нужен документ от независима лаборатория.
Ноооо.. 1-2 от последните пъти лабораторията използва моите уреди щото нейните бяха пълен таш...ак и нищо не можа да измери.

Реално аз си правих сам измерванията.

hidrazin
- майстор
simplex написа:...Ми ако не ви отговаря утре заземяването - какво...Дълбаете още 20 кола ...Ако трябва и повече. То ние сменихме почвата дето са коловете ти за някакви си 20-тина колчета...
Твоето разбиране е все едно както си в пасатко, да си сложиш бутафорен колан за да не те спират катаджиите че се без колан...
Да ти подаря едни стари колани? Може да си ги нарежеш на парчета и да си ги пришиеш я на ризка, я на якенце ...
Така винаги ще си с колан...

Ти май не разбираш? Има и хора които правят нещата не за замазване на нечии очи.

nikolov333
- майстор
hidrazin
- майстор
...Много добре знам, че винаги всичко се прави, колкото да мине номера. ...Защо да дават излишни пари, като пакета сол е 40 стотинки, а водата от чешмата е левче/кубика? ....Точно нищо не знаеш. Както винаги ...
А иначе, аз се старая да не съм от тия, които работят за парлама, а действително качествено да върша работата.
Защо да дават пари? Ами защото са собственици и го правят за себе си.
Не са тинкита дето си боядисват кочината за 5 кинта, не си монтират сами газови уредби...
И щото вече разбраха на собствен гръб (джоб) какво се получава при некачествено заземяване и мълниезащита изпълнени от иначе великите германски инджинери.
И щото аспиринчето им е по-голямо от твоето...
А твоята "качествена" работа ... знаем я.

GL78
- специалист
ktamen написа:Някой може ли да ми каже една разумна причина да се слага допълнителен ключ за бойлераЕте това е истинският въпросОсобено ключ, който прекъсва всичките жици.
Освен за да се усложни инсталацията и да се вземат повече пари от клиента.
И какво ще стане, ако нулевите пластини на ключа нагорят и към бойлера отива само фаза
Или за още по-готино, фазовите пластини да залепнат и тръбите да са пластмасови

valentino76bs
- майстор
GL78 написа: Теси меси така ги захранват- през негодното ключе. През ключа минава САМО ФАЗАТА през двете паралелни групи на ключа ,а нулата си е там по корпуса и чака или АП, или ДТЗ. Как ще ми прекъсваш нулатаТеси ,меси ги захранват хора дето хал хабер си нямат!Каква е тази констатация?А за нулата нищо не разбрах ...кой чака автобуса ли..? През двете паралелни групи ако прекараш фазата глимката ще светне в шестък,а тя е важен ориентир!
grizan1980
- специалист
simplex написа:Като говорим за заземления, преди години имах проблем с една мълниезащита. Викам лабораторията и с момчето мерим ..... един , втори път, нищо. Вади друг уред , пак .... нищо . Казах на собсвтвеника дай една кирка. Разкопвам мъничко и какво виждам колците червенеятhidrazin написа:Ако видя някой да сипва сол собственоръчно ще му откъсна и двете ръце.:ХИДРАЗИН, не обичкаш ли СОЛЕНО?Ми ако не ви отговаря утре заземяването - какво...Дълбаете още 20 кола или поливате с маркуча и солта?

GL78
- специалист
valentino76bs написа:GL78 написа: Теси меси така ги захранват- през негодното ключе. През ключа минава САМО ФАЗАТА през двете паралелни групи на ключа ,а нулата си е там по корпуса и чака или АП, или ДТЗ. Как ще ми прекъсваш нулатаТеси ,меси ги захранват хора дето хал хабер си нямат!Каква е тази констатация?А за нулата нищо не разбрах ...кой чака автобуса ли..? През двете паралелни групи ако прекараш фазата глимката ще светне в шестък,а тя е важен ориентир!
Прикачен файл
- .png (15.52 KиБ) Видяна 1404 пъти
Тема "Бойлер 3kW на кабел 1.5 квадрата." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература