Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Зависи от пелетите ,както и от въздуха ,но никой не може да ме убеди че - калпави пелети ще ги накараш да горят добре с газанализатор . :) Колкото повече гори назад - толкова по лошо ,там се прави този черен твърд нагар ,точно това му е името ,това не е шлака а нагар .
achmonek - специалист
Пелетите Филме къртят, много са хубави, нямат грам пепел, 6мм.
filmatoplo - майстор
Няма значение ,гори ли повече назад - черния нагар се образува .
achmonek - специалист
filmatoplo написа:
Зависи от пелетите ,както и от въздуха ,но никой не може да ме убеди че - калпави пелети ще ги накараш да горят добре с газанализатор . :) Колкото повече гори назад - толкова по лошо ,там се прави този черен твърд нагар ,точно това му е името ,това не е шлака а нагар .
Да да, знам какво е нагар и какво шлака. По горе пиша, че по наличието на шлака съдя, че е дошло време за почистване. Самата шлака се образува вследствие на нагара, тъй като се затруднява избутването на пелетите напред в камерата. Чети Филмче :rolleyes: . Иначе няма как да я накарам да гори само на 3 та. Нямам буфер. Лазар е с буфер и навярно затова при него всичко е ОК!
LazarGanev - "Велик майстор"
Нито съм единствения, който не чисти нагари, нито съм слагал газанализатор на моя котел, а буферът го сложих това лято и едва от седмица съм пуснал котела, дори нямам време да погледна как работи системата с буфер. Дори трябва да правя промени по управлението на помпите. но няма време за мен. Винаги като правя инструктаж при пуск повтарям, че горелката не трябва да се чисти - това е едно от предимствата и. Ако някой ми се обади със симптоми за нагари, тогава му казвам как и къде да почисти, но това е в под 5% от горелките. Някъде бях чувал за съмнения за слепващи добавки в сл. пелети от Русе - да не би слуховете да са верни и това да е причина?
achmonek - специалист
LazarGanev написа:
Нито съм единствения, който не чисти нагари, нито съм слагал газанализатор на моя котел, а буферът го сложих това лято и едва от седмица съм пуснал котела, дори нямам време да погледна как работи системата с буфер. Дори трябва да правя промени по управлението на помпите. но няма време за мен. Винаги като правя инструктаж при пуск повтарям, че горелката не трябва да се чисти - това е едно от предимствата и. Ако някой ми се обади със симптоми за нагари, тогава му казвам как и къде да почисти, но това е в под 5% от горелките. Някъде бях чувал за съмнения за слепващи добавки в сл. пелети от Русе - да не би слуховете да са верни и това да е причина?

За мен си единствения засега, който не чисти със слънчогледови пелети. За други просто не знам. Както и да е, няма значение. Не знам дали слагат добавки тези в Русе. Не мисля, защото за Ф6 диаметър налягането е доста прилично и се получава добра адхезия на самия материал, а и добавките биха оскъпили продукта. Чакам да изгоря още 600 кг. от тях и минавам на Тръмбешки. Ще видим как е, ще пиша!
gnt69 - майстор
И аз чистя. На 3-4 седмици като чистя котела чистя и горелката. Има налеп 1-3 милиметра. С една медна тръбичка го изстъргвам.
gogosto - специалист
Здравейте, имам проблем с конденз на комина и ми дойде идеята да сложа кюнци ф150 в комина за да елиминирам теча. Височината на комина е 8,5 м приблизително. Въпроса ми е дали ще е достатъчно диаметъра ф150 за да не пуши. Горелката е рб20 на котел бош 27квт.
doobref - специалист
За да не лови конденз , комина трябва да е добре изолиран, а пък настройките на горелката да не позволяват много затопляне на комина. Ниската температура на водата в котела също води до конденз. Горивният процес не бива ада е под 62-63 градуса. Температурата на изходящите газове трябва да са с температура такава,че ръката ти да издържа при допир на изхода на фукса. Поне при мен е така и нямам конденз.
achmonek - специалист
При мен с изолиран комин също няма конденз. Смятам, че там е основният проблем. Разбира се имат значение и фактори като: температура на димните газове, температура на водата и прочие. Някъде колегите бяха писали, че се получава най - добро КПД при Т* на димните газове 120 - 130 градуса. Е, при мен е така, остава само да не бъркам с мястото където поставих термометъра, ама то и друга възможност нямам. Успех :) .

Прикачен файл

WP_20161024_001 - Копие.jpg Градусите са на втора степен!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: