Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
andy_forresite
- майстор
Ако жена ти види ше ти даде две румета 

filmatoplo
- майстор

filmatoplo
- майстор
То за всеки различно ,в големите студове работи повече на по високите степени ,но това зависи мн от изолацията . Понеже наблюдавам как е при брата ,най лошата комбинация - без Изолация ,та горелката гори доста -в най големите студове 4-5 чувала ,сега гори по 1-1,5 .А среден разход за целата зима - 2 чувала .С една дума говорим глупости които не се взимат предвид ,всичко е строго индивидуално. 

achmonek
- специалист
dixi_2005 написа:Да, клапата е за регулиране на тягата на комина!achmonek написа:Колега ще разясниш ли малко за какво е тази клапа? Да регулира тягата ли?gnt69 написа: Ачо много хубава клапата. Къде ги дават и какви пари би ли споделил.
Клапата от тук : http://www.komini.eu/
Помня, че крайната цена беше към 140 лв. някъде. Но в тази цена влизат клапата, едно коляно под 45* от котела до тетката, тетка, гофра 1м. и преход от ф150 към ф 170, който преход не се вижда на снимката. Самата клапа беше мисля към 20 -30 лв. Не помня точно, ще излъжа. Помня само, че като цени, тези господа задоволиха най - добре желанието ми!
filmatoplo
- майстор
Абе не я намирам в сайта ,трябва да питам по гсм . 

masterpit
- специалист
DimitarD написа:Някой помни ли от миналата година, дали часовника на горелката сам преминава към зимно часово време? Че съм забравил.Ако е включена към компютър би трябвало да се свери от програмата за мониторинг. Контролерът на горелката се рестартира сам по време на работа без да прекъсва програмата. Ако не го направи автоматично. Цъкаш два пъти с мишката върху дата/час както е показано на снимката и контролера се синхронизира.
Прикачен файл
data.jpg (113.54 KиБ) Видяна 2218 пъти
stelibg
- специалист
Здравейте,
Благодарение на този форум избрах "правилната" горелка, която да "присадя" към котел Buderus Logano S111 24KW.
Имам наблюдения и над конкурентни такива, произведени в България - ами мъка ... То са едни компресори, едни пръчици, едни проценти - живо чудо
Така, по същество. След като закупих горелката и вратичка за котела дойде време за монтажа. Всичко мина успешно. После пристигна китайското чудо WIFI to RS232, което беше монтирано, пуснато в експлоатация, прочетени данни от горелката и ... почти пълно щастие. Оказа се, че софтуера за Greyko е модифициран и не се поддържа от официалният софтуер на Натурела. А пък и той един такъв, леко "дървен". Първо, изисква Windows, и второ, работи само по com port, което е малко архаично. Реших да си спретна набързо един WEB MONITORING ( да, само мониторинг, не става за управление на горелката)
Ето тук може да се видят текущите данни от горелката ми, като в реална експлоатация софтуера и хардуера е пуснат снощи по някое време, така че не всички данни са актуални. Да речем тези за външната температура. Ако нещо се случва бавно, бъдете търпеливи, хардуера е на ниво смартфон, а данните лежат върху SD Card.
http://stelibg.no-ip.org:8080
В отговор на мой въпрос, от Greyko ми отговориха, че com порта се използва само за смяна на софтуер. А от Натурела казаха, че от Грейко не проявяват интерес към новите им разработки. Т.е има екстра, има проблем
P. S. единственият начин за качване на снимки тук е като линкове към други сайтове, или има и друг начин?
Благодарение на този форум избрах "правилната" горелка, която да "присадя" към котел Buderus Logano S111 24KW.
Имам наблюдения и над конкурентни такива, произведени в България - ами мъка ... То са едни компресори, едни пръчици, едни проценти - живо чудо

Така, по същество. След като закупих горелката и вратичка за котела дойде време за монтажа. Всичко мина успешно. После пристигна китайското чудо WIFI to RS232, което беше монтирано, пуснато в експлоатация, прочетени данни от горелката и ... почти пълно щастие. Оказа се, че софтуера за Greyko е модифициран и не се поддържа от официалният софтуер на Натурела. А пък и той един такъв, леко "дървен". Първо, изисква Windows, и второ, работи само по com port, което е малко архаично. Реших да си спретна набързо един WEB MONITORING ( да, само мониторинг, не става за управление на горелката)
Ето тук може да се видят текущите данни от горелката ми, като в реална експлоатация софтуера и хардуера е пуснат снощи по някое време, така че не всички данни са актуални. Да речем тези за външната температура. Ако нещо се случва бавно, бъдете търпеливи, хардуера е на ниво смартфон, а данните лежат върху SD Card.
http://stelibg.no-ip.org:8080
В отговор на мой въпрос, от Greyko ми отговориха, че com порта се използва само за смяна на софтуер. А от Натурела казаха, че от Грейко не проявяват интерес към новите им разработки. Т.е има екстра, има проблем

P. S. единственият начин за качване на снимки тук е като линкове към други сайтове, или има и друг начин?
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература