Котела е автоматизиран с бункер, горелка и шнек. Закупен е от фирма "ОРИОН" в гр.Перник, няма модел и марка само името на въпростната фирма и техен си номер. Това което намерих в нета е, че приличат на котлите с марка "совило" но компютъра от горе е друг този който съм снимал. Котела се зарежда с въглища след което се включва от копчето, трябва да се настроят време за зареждане и време за изгаряне, и сила на вентилатора, след което рчно се запалва и си продължава работа сам. От стайния термостат излизат две кабелчета който съм снимал къде съм ги включил а другите две фаза и нула към захранването. На схемата за котела показва че трябва да се свържат 4 кабечлета а то има две. Когато котела работи включвам стайния термостат и котела влиза в стенд бай режим и негори само помпата остава включена. Немога нито да настроя котеля защото нямам упътване и остава много шлака от въглищата нито да включа термостата. Прилагам две снимки едната документ шт котела с схема другата от термостата. Ще съм благодарен ако можете да ми обясните как да настроя котела за работа с въглища и как да свържа термостата.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
adrian_r_petrov
- специалист
65 мнения в "Свързване на стаен термостат на турски котел"
fbr
- майстор
Доколкото успях да схвана, двете устройства, стайния термостат и котела работят с различна логика. Котела работи, когато стайния е с отворени контакти, и когато се достигне зададената температура стайния затваря контактите си, и котела спира работа. А стайния ти е с логика: когато не е достигната зададената температура, контактите му са затворени, а при достигане се отварят. А че има четири извода на котела, най вероятно е за да се спира от още едно място, освен от стаен термостат.
filmatoplo
- майстор
всичко това е така, но аз се чудя - щом котела не пали автоматично - как ще работи по термостат, и не само, налу бил на въглища .
adrian_r_petrov
- специалист
Ами той котела не гасне а си остава в стенд бай като има жар, когато падне температурата вентилатора се ключва и го разпалва. Въпроса ми е от схемите на двете снимки как да се свърже, явно трябва някакви мостчета да се правят, и другият въпрос ми е какви параметри да се зададат на котела като време за зареждане, време за горене, на коя степен да е вентилатора от 1 до 5 и тн.
Последна промяна от adrian_r_petrov на съб ное 05, 2016 8:46 pm, променено общо 2 пъти.
fbr
- майстор
Предполага се че въглените на въглищата няма да загаснат дълго време, и ще се самозапали новата порция. Полските ретортни горелки работят на същия принцип.
С мостчета няма да стане, трябва ти реле, което да обръща логиката, при затворен контакт на стайния, да имаш отворена верига на котела.
С калибрирано гориво ли работи.
С мостчета няма да стане, трябва ти реле, което да обръща логиката, при затворен контакт на стайния, да имаш отворена верига на котела.
С калибрирано гориво ли работи.
filmatoplo
- майстор
Сигурно си пробвал, но както работи котела - затвори контакта там където се свързва стайния термостат на котела.
filmatoplo
- майстор
Значи да го мине през реле Нормално затворен .
adrian_r_petrov
- специалист
Снимките от вътре са в първия пост.
Тема "Свързване на стаен термостат на турски котел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература