Най - вълнуващия въпрос зимно време.
masterpit - специалист
Miro4774 написа:
gnt69 написа:
Миро какво ще рече в килограми на час това което си написал.
Ме не знам снека мисля, че ми е изправен на 60 градуса.
Кой не прочел внимателно темата?! [-X [-X [-X
gnt69 - майстор
masterpit написа:
Miro4774 написа:
gnt69 написа:
Миро какво ще рече в килограми на час това което си написал.
Ме не знам снека мисля, че ми е изправен на 60 градуса.
Кой не прочел внимателно темата?! [-X [-X [-X
Той Миро е така от пролетта си приказваме да вземе да го претегли тоя шнек колко пуска.

от gnt69 » нед апр 24, 2016 1:24 pm
Re: Разход на пелети!
Miro4774 написа:
Магическо решение не търся форумът се казва направи си сам ;) Просто си търся варианти за по ефикасно отопление ако не стане махам го и взимам котел на пелети.

Ок ама преди седмица 2 те питаха колко пелети влизат на различните степени ти викаш ама много гори. Преди седмица те питаха с каква температура са изгорелите газове, ти викаш ама много гори. Никой не може да даде магическо решение за нещо което не е виждал, отговори на въпросите и някой може и да помогне иначе няма как.

И наздраве за всички именници. :partyman:
Miro4774 - специалист
Ние си говорим и пишем но кантар нямам сега ръководя бащата по телефона аз съм в чужбина и патувам постоянно.
Miro4774 - специалист
Тук софийските майстори който са идвали никой нищо не каза за мерене с кантар и паничка и не мисля, че когато са я пройзвеждали са предлагали и комплект с кантар и тн.
gnt69 - майстор
Перфектно е настроена горелката сипвай пелети и продължавай напред. :partyman: :supz:
DimitarD - специалист
Miro4774 написа:
Тук софийските майстори който са идвали никой нищо не каза за мерене с кантар и паничка и не мисля, че когато са я пройзвеждали са предлагали и комплект с кантар и тн.
Те й бункер не предлагат, ама сй го набавйл.
Колегйте тй пйшат как наи-точно да сй настройш горелката, тй като латерна едно й също. Амй като йскаш да вдйга по-вйсока температура, сложй шнека легнал в леген йлй корйто й ще сй доиде всйчко на местото.
masterpit - специалист
Miro4774 написа:
Ние си говорим и пишем но кантар нямам сега ръководя бащата по телефона аз съм в чужбина и патувам постоянно.
Миро, обърни внимание, че най-важно е шнека да е фиксиран. След това взимаш един плик слагаш го на изхода на шнека и пускаш подаването на пелети като включиш шнека директно в тока. Това което се напълни за 6мин. отиваш в най-близкия квартален магазин да ти го претегрят. Получената маса я умножаваш по 10 и получаваш капацитета на шнека за един час. След това може с колегите да вникнем в проблема ти и да намерим заедно решение!
Miro4774 - специалист
Пускам го директно включен в тока ли шнека. Или горелката трябва да гори и аз да слагам пелети за да не гасне. Не ми е ясно пичове. Дайте да зв. на някой да ми обесни и да го премеря така или иначе се прибирам утре. :x
DimitarD - специалист
Miro4774

1. Натисни бутон F
2. Избери Standby със стрелкичката
3. Натисни бутон F
След като горелката изгасне
4. Развий с отвертка или ключе скобата на гофрирания маркуч и го откачи от към страната на горелката
5. Фиксирай края на маркуча в съд с обем над 5л
След като си готов с горното, провери дали на дисплея на горелката е изписано Standby и се убеди дали е така като погледнеш в горивната камера
6. Откачи двата кабела от горелката /краищата им са мъжко и женско/ кабелите са черни и се намират на предната долна дясна част на горелката
7. Нагласи си хронометъра/часовник
8. Включи мъжкото и женското като едновременно с това включи и хронометъра
9. След като хронометъра или часовника отчете изминали точно 6 минути, откачи двата кабела
10. Претегляш пелетите които са пуснати в съда с обем над 5л
Така ще знаеш колко пуска шнека за 6 минути. Полученото количество го умножаваш по 10 и ще знаеш за 60 минути.

За по-точен резултат, защото със сигурност ще има отклонение, можеш да потретиш от т. 6 до т.10 като осредниш резултата.

Моята горелка при п1 поддържа температура на водата 65-70 градуса, като настройката ми е 1s/45/40

Успех

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: