nandrolon написа:Това горното не мога да го разбера...Според Вас лошо ли е, че котела има изолация?
п.с. сложих бурето до котела с надежда да му е топло, но от 14 градуса стана 16 в гаража...
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп
- майстор
4600 мнения в "Разход на пелети!"
filmatoplo
- майстор
Аз ги комбинирам ,проверен топлообменник с добра горелка .
ulieliadi
- специалист
Според мен за тази част от годината разход от над чувал на ден е неприемлив. Все още температурите не падат под нулата, а дневните са около 15 градуса.
При мен месечния разход за октомври е 22 чувала. Котела и горелката са Ератовски Лонгтайм 25 киловата, два етажа по 65кв без изолация. Със седмичен програматор и термоглави, температура 22 дневна 20 нощна. Пелетите - куча марка
При мен месечния разход за октомври е 22 чувала. Котела и горелката са Ератовски Лонгтайм 25 киловата, два етажа по 65кв без изолация. Със седмичен програматор и термоглави, температура 22 дневна 20 нощна. Пелетите - куча марка

filmatoplo
- майстор
Ти подсказа горелката е 5 та генерация ,сложна ( дано да не се разваля) но работи добре .
andy_forresite
- майстор
Има един съфорумник, който се топли с българска камина ... добре де, македонска ... каза че разходът му е 1 чувалче на седмица. По 2-3 часа на ден я пали. Друг с италиански котел беше на 3 дена/чувалче от 15 кг.
Искам да кажа че няма норматив за това колко пелети ще се опаткат по това време на годината. Аз като бях на 400 кг един приятел от Варна въобще не беше почнал да отоплява с нищо, а има малко дете. Попитах защо, ще простуди детето, а той каза че е 21-22 градуса. На централно са, младо семейство. Когато бях на на 200 кг една колежка си правИ плаж в Бургас.
Между другото при мен дневните не са били 15 градуса от не помня кога. Когато преди няколко дни даваха на прогнозата до 25 градуса, при нас не вдигна повече от 9. Отделно коеф. на топлопреминаване са над единица на всички повърхности - 7 помещения с 16 външни стени, така че тези нормативи са по-скоро за лична употреба.
Искам да кажа че няма норматив за това колко пелети ще се опаткат по това време на годината. Аз като бях на 400 кг един приятел от Варна въобще не беше почнал да отоплява с нищо, а има малко дете. Попитах защо, ще простуди детето, а той каза че е 21-22 градуса. На централно са, младо семейство. Когато бях на на 200 кг една колежка си правИ плаж в Бургас.
Между другото при мен дневните не са били 15 градуса от не помня кога. Когато преди няколко дни даваха на прогнозата до 25 градуса, при нас не вдигна повече от 9. Отделно коеф. на топлопреминаване са над единица на всички повърхности - 7 помещения с 16 външни стени, така че тези нормативи са по-скоро за лична употреба.
filmatoplo
- майстор
При мен са 15 ,към Кнежа не знам 

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература