vladostojanov написа:Какво мислите за алрмата Er 03 - изгасване поради намаляване на температурата на изгорелите газове? На какво се дължи - недостатъчно обороти на вентилатора? По няколоко пъти на ден ми изключва, като сменям постоянно настройките, за да разбера на какво се дължи. Дайте някакъв съвет - да увеличавам оборотиите на вентилатора или нещо друго...?Колега потърси коя настройка е за min. температура на изгорелите газове и я намали още,но само когато правиш пробите.
Миналата година,когато пробвах настройкиза моята 23kW, и на мен ми даваше аларма,че няма горене и гаснеше.Но бях свалил толкова пелетите,че едвам тлееше и градусите на изходящите газове паднаха под 65.
Затова не е добре да се пада под определен min. за подаване на пелети,защото се появява тази аларма.
Поздрави.
 не я намирам...
 не я намирам... Тя се обажда, че е спряла и аз слизам. В мое присъствие досега не е спирала, но не мога да съм все до камината за съжаление, колкото и често да слизам да я наглеждам. Снощи ми изгасна при положение, че ѝ бях задал заводските настройки - така, както са по книжката за 25 kw, които, както се знае, са доста високи. Да не говорим, че не може да ми надхвърли при тези настройки темп. от 60 градуса на ризата. Не че ми трябват повече от 60 градуса, но констатирах, че дори при тези високи настройки и зададени 75 (!) градуса успява да достигне максимум 60 градуса, което ме притеснява сериозно. Друг проблем който установих е, че не ми работи функцията за ръчно подаване на пелети - задържам Р2 и вместо да изпише PELL просто се чува едно изпиукване и толкова. Камината е купена преди един месец и не ми се вярва да има толкова много дефекти. По-скоро аз не мога да я настроя и това ме изнервя
 Тя се обажда, че е спряла и аз слизам. В мое присъствие досега не е спирала, но не мога да съм все до камината за съжаление, колкото и често да слизам да я наглеждам. Снощи ми изгасна при положение, че ѝ бях задал заводските настройки - така, както са по книжката за 25 kw, които, както се знае, са доста високи. Да не говорим, че не може да ми надхвърли при тези настройки темп. от 60 градуса на ризата. Не че ми трябват повече от 60 градуса, но констатирах, че дори при тези високи настройки и зададени 75 (!) градуса успява да достигне максимум 60 градуса, което ме притеснява сериозно. Друг проблем който установих е, че не ми работи функцията за ръчно подаване на пелети - задържам Р2 и вместо да изпише PELL просто се чува едно изпиукване и толкова. Камината е купена преди един месец и не ми се вярва да има толкова много дефекти. По-скоро аз не мога да я настроя и това ме изнервя