Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gogosto - специалист
geniya написа:
gnt69 написа:
Не може да не е виновен комина. Другия вариант за който се сещам е някой да пуска ширма в къщата без да е отворен прозорец. Аз няколко пъти съм се обгазявал. Последно миналата година на рождения ден на жената. Някой от гостите пуснал ширма без отворен прозорец и познай пушек и чудо не можем да се видим. :partyman:
Ясно съм написал, че винаги опушването е през нощта, къв ширм, кви пет лева.Котела е на кота нула в гаража а се опушват два етажа нагоре.Може и да са забравили някаква задна врата отворена, която да е объркала тягата, но според човека всеки ден е едно и също и засега нямаме обяснение.
Аз имах токова опушване първата седмица на ползване на горелката. Дистрибутора ми обеща да дойде за настройка на горелката в събота аз бях закачил горелката в понеделник и нямах намерение да го чакам цяла седмица, затова я пуснах с заводските настройки. Но 90-те секунди първоначално зареждане бяха толкова много, че въздуха не може да излиза около купчината с пелети и почваше да пуши толкова много при разпалването, че излизаше пушек навсякъде където имаше дупчица по котела. Всичко се опушваше и в къщата се усещаше миризмата на пушек. След намаляването на ф лоад на 55сек вече месец не съм и видял от тогава дим да излиза някъде.
togo - специалист
Ето ги моите настройки за ''безкраен съспенд''.Естествено режима е High Power, Cleaning Setup Fan-10 sec(има значение , ако е 20 ,понякога не става, не питайте защо , дълго е за обясняване), Fan 20%(не е фатално , става и с 18 или 19, аз искам да си има горене с пламък, макар и малък , а не тлеене),Suspend time MAX 6 мин(работи и на 7 , но понеже намалих кол. пелети на P 3,а това е от значение , при мен 7мин са на ръба, а с 6 съм сигурен , че не гасне).И последни , но не по важност- IR Level Setup
рег.на пламък >22/10 s
липса на пламък <5/240 s.
Това е .Пелетите са дървесни, взимам ги от едно място (след като пробвах от 3 различни) и качеството е бих казал, над средното.Комина ми е дълъг и топъл(вътрешен)и има силна тяга.Скоро направихме тези настройки(с една разлика-Suspend time MAX-5 min), на един роднина с грейко 20(моята е 30-ка), и котел Грейко и работи добре.Намалих минутите, защото при него подаването на трета степен е по-малко , отколкото при мен.
gnt69 - майстор
E колко е суспенда аз доколкото разбрах е 6 минути. После какво прави пали и гасне до безкрай ли. :partyman:
togo - специалист
В режим High Power, шнека подава пелети през 6 минути(така съм го настроил аз), а количеството е колкото на трета степен, като включва и вентилатора на процентите , настроени на трета степен за малко, колкото да разгори новата порция пелети.Затова е ''безкраен'', защото няма ограничение в минутите като на другите степени.Тоест става още една степен, наполовина по-слаба от първа(горе-долу).
masterpit - специалист
togo написа:
Fan 20%(не е фатално , става и с 18 или 19, аз искам да си има горене с пламък, макар и малък , а не тлеене),.
Когато излезе от съспенд и превключи на Р3 не ти ли остава вентилатора на 20%? Или това 20 е за времето на втора фаза, когато е достигната зададената осветеност на сензора?
При мен на 20% не съм сигуре, че върти. Мисля, че развърта при над 30%
gnt69 - майстор
togo написа:
В режим High Power, шнека подава пелети през 6 минути(така съм го настроил аз), а количеството е колкото на трета степен, като включва и вентилатора на процентите , настроени на трета степен за малко, колкото да разгори новата порция пелети.Затова е ''безкраен'', защото няма ограничение в минутите като на другите степени.Тоест става още една степен, наполовина по-слаба от първа(горе-долу).
Не съм допрочел. Аз щото моята никога не съм я гласил да поддържа. Само съм вдигнал минутите на липса на пламък на 5/240 сек.
Ама миналата седмица си закачих буфера и намалих суспенда на 1 минута. :partyman:
dimitkovec - напреднал
Много дълга е станала тази тема, браво! Да споделя и аз нещо от прословутите турболатори-почистващи пружини на Грейко. Нещо, което ми направи впечатление още при инсталацията- пружините са с доста по- малък диаметър от този на тръбите на котела. Тогава си казах "това ще да е, защото при нагряване пружините сигурно ще се разширят"... то може и да е така ( не съм отварял котела докато гори), но резултатът е никакъв от гледна тока на почистване. Тръбите пак са си със сажди, когато отворя да чистя. И не само това, ами и почистването сега е трудно, защото трябва да махам механизма. А, и при горене на максимална мощност не се усеща никакво триене като "мандахерцам" пружините... Остава ми единствено надеждата, че турболаторният ефект е толкова мощен, че 560-те лева ще се избият ако не скоро, то поне някога.
Та, добре да си помислят кандидат-притежателите на такъв механизъм, преди да се охарчат. Особено, ако няма някакво развитие на въпросната хай-тек джаджа. И, ха дано някой от инжинерите на Грейко да търси обратна връзка с нас-сапьорите. В медицината, за тест на нови лекарства се дават крупни суми, а в топлотехниката ти вземат, за да тестват на твой гръб.
nandrolon - специалист
Въпросните пружини при моето изобретение са с диаметър близък на отворите. Аз се двуумя да ги махна та да вдигна малко тягата, а вие и пари давате за тях :-D
stelibg - специалист
togo написа:
Аз пък установих, че в съспенд е по-добре да се подава минимално количество пелети, но по-често. Да речем на всеки 30 секунди шнека подава за секунда (1/30). Така пламъка е по-стабилен. Иначе съм пробвал да подам същото количество пелети но през две минути ( 4/120) и пламъка беше нестабилен. Обяснявам си го с по-честото "разръчкване" на жарта от новите пелети и избутването на пепелта, която "крие" пламъка.
judas - специалист
stelibg написа:
Аз пък установих, че в съспенд е по-добре да се подава минимално количество пелети, но по-често. Да речем на всеки 30 секунди шнека подава за секунда (1/30). Така пламъка е по-стабилен. Иначе съм пробвал да подам същото количество пелети но през две минути ( 4/120) и пламъка беше нестабилен. Обяснявам си го с по-честото "разръчкване" на жарта от новите пелети и избутването на пепелта, която "крие" пламъка.
В режим High Power ли се правят настройки на суспенда?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: