Един топломер ще разсее много съмнения относно видовете настройки на горивния процес, както и ънгрейда по котела.

gnt69 написа:Те за чугун приказват.анджък и за 1400 градуса-тия от гинес ги е хванал черния петък
4799inpl64 написа:намалете малко тия градусиТази молба еднолично към bobi. Той си пише градусите 5 за 4. Аз съм писал за 650-700 градуса по цвят на плочи или стомана над горелката. Той мери 1400 на вермикулитни плочи, при положение, че работната му температура е 1100 и при 1200 се разпада.
6osi6 написа:Извинявам се за намесата , но си разменете по един оглед на инсталациите /ако имате желание и сте в близост / и след това продължете с позитивните спорове . Всеки в форума би искал да се поучи и да подобри горенето и разхода на своята система .bobi65 написа:... за 2-3 минути камерата достига минималната работна температура за ефективно горене от 600 гр.. защото вермикулита не поглъща толкова колкото се нагрява скоростно на повърхноста.. Така че за тези 30-40 минути който говориш да влезеш в режим си е жива загуба ..Локумите които разтягаш може да минават пред Стоян или друг, който не може да си настои горенето. Къде прочете, че котелът ми загрява до 600 градуса за 30 - 40 минути. Изкривяваш информацията както ти падне.bobi65 написа:Ето ти линк по темата...моето мнение съвпадаСмятай твоя чугуняк с дървените пелети за колко минути ще достигне 1400 градуса.
http://www.raypak.com/Support/tech_corner/modulation/
Тук пише че стоманен котел с горелка на газ влиза в режим на максимална мощност за 15 минути и статията показва предимствата на модулацията пред режима 1-0-1-0 който ти проповядваш от няколко години. Ако мнението ти съвпада с написаното в нея, добре дошъл в отбора на мозулиращите и многостепените горелки!bobi65 написа: ..има да ме догонваш..Бягай за нови опорни точки
mitashki911 написа: си разменете по един оглед на инсталациите /ако имате желание и сте в близост / и след това продължете с позитивните спорове ..На bobi му обработвам нервите по метода на китайската капка, всеки ден с меката памучна пила. Иначе, живее на 10 минути път от нас но не иска да дойде и да замери с китайските си играчки. Даже му предложих да го докарам и да го върна, да го почерпя с наденица със зеле, пиле със зеле, баница, баклава, ракия, бира, но той не ме иска!
6osi6 написа:Приятелю и от други теми виждам как те освиркват че си заядлив.. Такъв си си.. не ми пречиш..mitashki911 написа: си разменете по един оглед на инсталациите /ако имате желание и сте в близост / и след това продължете с позитивните спорове ..На bobi му обработвам нервите по метода на китайската капка, всеки ден с меката памучна пила. Иначе, живее на 10 минути път от нас но не иска да дойде и да замери с китайските си играчки. Даже му предложих да го докарам и да го върна, да го почерпя с наденица със зеле, пиле със зеле, баница, баклава, ракия, бира, но той не ме иска!
Кажете ми, какво да направя
Прикачен файл
bobi65 написа: тази статия... за системите с принудително движение на газовете.. и двата ключови момента .. за камерата с сухият разделител и за клапаците... и твата метода съм приложил при мен..
http://stove.ru/
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: