Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idealist написа:
marketmaker написа:
nikolov333 написа:
https://www.zilan.bg/Квадратна%20газова ... %20ZLN6119
1500W топлинна мощност
120гр / час консумация на газ
Благодаря , знам я тази опция.
Отново за трети път да кажа , че според мен чистия пламък ще затопли стаята по-малко отколкото вътрешно тяло на климатик през което минава вода с температура 80 градуса.
За сравнение , парното на автомобила има същите градуси около 90 , и вътре е доста топло , направо горещо , когато е включен вентилатора. Ако забелязваш тази джажа за отопление не е чиста горелка , а е направен опит за постигане на по-голямо топлоотделяне .
При ДВГ, така или иначе имаш топлина получена при самата му работа.
В случая, отоплението (парното) в купето се явява като допълнително
усвояване на въпросната температура.
Демек, не използуваш допълнителни ресурси за отоплението.
Не разбрах какво искаш да кажеш , този пример го дадох за да покажа че можеш да се сгрееш с радиатор който има 90 градуса вода.
ESPACE написа:
marketmaker написа:
Отново за трети път да кажа , че според мен чистия пламък ще затопли стаята по-малко отколкото вътрешно тяло на климатик през което минава вода с температура 80 градуса.
Блажени са верующите, 80 градуса ще стигнеш ама..... друг път.
Не те разбрах , според теб газов котлон не може да затопли вода с температура 100 градуса?
Hoвoceлckи написа:
Сметка по друг начин: 100 гр газ (~0,2 литра) ~ 25 стотинки (+ ток за помпата и перката на клима) ... ~1,5кW електро-енергия. Ми той климатика ти колко харчи?
Тук си прав , цялата работа губи смисъл , защото с климатик ще е по-изгодно във финансов аспект.
Дори и да затопля , цената ще е около 25 стотинки на час , което е по-скъпо от отопление с климатик.
kolcho - специалист
marketmaker написа:
Позна , енергията ще е толкова , но топлоотдаването ще е друго.
Ако си чел по-горе , дадох пример с котел , който отоплява хотел. Нали се сещаш , че пламъка който загрява котела не може да затопли 1000 стай. Но след като затопли водата и тя премине през радиаторите и затопля 1000 стаи.
Aaaaaaaa, ясно, ясно - като така, те съветвам да свържеш тенджерата с всички стаи в жилището си - така ще затоплиш и тях. А ако срещу заплащане вържеш и комшиите си към системата - тези 120 грама газ ще ти излязат безплатни, може и на печалба да се окажеш!
Успех!
kolcho - специалист
marketmaker написа:
Не те разбрах , според теб газов котлон не може да затопли вода с температура 100 градуса?
Явно може. Пробвай, при това положение, да затоплиш Черно море с газов котлон тази зима, ще удължиш туристическия сезон много яко!
:roll:
ESPACE - майстор
marketmaker написа:
ESPACE написа:
marketmaker написа:
Блажени са верующите, 80 градуса ще стигнеш ама..... друг път.

Мъкаааа, мъка :?
Antonii - майстор
След всичките размисли и страсти никъде невидях отговор на въпроса зададен в заглавието на темата.
И отговора е:
Че НЕМА смисъл. :rock:
Hoвoceлckи - майстор
Като четеш по диагонал :wink:
marketmaker написа:
цялата работа губи смисъл , защото с климатик ще е по-изгодно във финансов аспект.
Дори и да затопля , цената ще е около 25 стотинки на час , което е по-скъпо от отопление с климатик.
p.v.x - майстор
Antonii написа:
След всичките размисли и страсти никъде невидях отговор на въпроса зададен в заглавието на темата.
И отговора е:
Че НЕМА смисъл. :rock:
p.v.x написа:
Въпроса на темата , не е поставен правилно.

Не дали има смисъл , а дали е възможно.
За възможно е възможно , но няма смисъл.

:rock:

:rock:
Antonii - майстор
Моя грешка. :prayer:
Пропуснал съм го из между другите размисли и страсти.

Тема "Има ли смисъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: