• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Ти открай време си на малък марж. Това ти е от близката по настройка температура на вентила - 55 вода и 52-51 ти е вентила. Не виждам как трипътния ще прави проблем с този радиатор. При близка настройка вода/вентил не може да качи нависоко защото бързо достига заданието. По този начин към инсталацията се праща по-малко количество гореща вода. Ако сложиш вентила на 45 ще работи през 10 градуса и ще качва по-високи мощности защото ще тласка повече топла вода към радиаторите.
stoy@n - специалист
Трипърния вентил ми е от самото начало на 45 градуса. Днес казах на жената да го промени, за да видим дали има инякакво касателство с проблема, но си е същото положение. Сега пак смъкнах температурата на котела на 50 гр. за да видя как ще се държи. Като се прибера и аз като теб май няма да излизам от котелното :-D :-D :-D
andy_forresite - майстор
Аз не стоя в котелното. Там ходя да пафкам че навън вече е студено.
На бас че като си идеш у вас и цъкнеш от пулта, максималната мощност ще може да се настройва на 3 kw.
От интернет не можеш да свалиш под 5, но от управлението при котела става.
stoy@n - специалист
Сигурно е така, не се съмнявам. За сега го гледам само отдалече :cool: Към 16 часа го намалих на 50 градуса и вече втори час работи на 3 kW и температурата не пада под 50 градуса. Държи 51-52 градуса.
andy_forresite - майстор
Еми явно имаш малка нужда от топлина. Моя гони средна 9 кв за днес за 11 часа работа. Всъщност аз съм пример как НЕ трябва да се строи дом - тясно и дълго. В комбинация с липса на Т.И. нещата не са розови.

Ако някой иска да си купи Торч 3-20 да ми пише. Цената е 3900 лева и не се коментира. Спестяват се 900 лв и се получава веднага. Остатъчна гаранция 2 г. и 10 мес.
Само като се сетя миналата година на -20 как гореше печката пюс радиатор 2500 вата на 75 градуса и как в тази същата стая беше 19 ... Като стане толкова ще ми се иска котелът да е при мен и да седна отгоре му :lol:
gnt69 - майстор
stoy@n написа:
Сигурно е така, не се съмнявам. За сега го гледам само отдалече :cool: Към 16 часа го намалих на 50 градуса и вече втори час работи на 3 kW и температурата не пада под 50 градуса. Държи 51-52 градуса.
На Анди вентила не му е наред. Ако изравниш температурите на вентила и котела трябва да работи на 3кв. Или вентила е много пъргав и помпата бърза.
n.ganev - майстор
andy_forresite написа:
Ако някой иска да си купи Торч 3-20 да ми пише. Цената е 3900 лева и не се коментира. Спестяват се 900 лв и се получава веднага. Остатъчна гаранция 2 г. и 10 мес.
Що?
andy_forresite - майстор
Защото така :-D. Този начин за отопление е за хора с малки топлозагуби и/или добри доходи.
Плюс това един досадник по-малко в раздела Отопление.
kalin72 - майстор
andy_forresite написа:
Защото така :-D. Този начин за отопление е за хора с малки топлозагуби и/или добри доходи.
Я не се предавай така лесно..ще оправим нещата заедно. Само слушай тук.
n.ganev - майстор
andy_forresite написа:
Не си прав! Имам клиенти, които си отделиха от мизерните пенсийки ама са доволни. Чета всичко и пак пиша за обърканата най-малко схема с препоръчителен трипътник на Торчу - ама няма как да се вкарва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в котела вода под 50* и да очакваш, че при мах мощност 3кВ и изходяща Т* на котела 52* ще се стоплиш. Иначе прочетох много теория в темите ама пак доста неща не ми се връзват
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: