Най - вълнуващия въпрос зимно време.
boqnkov - специалист
:prayer: :prayer: =D>
Много полезно инфо! Това с ударния шум също въобще не ми е дошло на ума. Тъй като съм взел вече стиропор 2см (1 не намерих) ще дойде много широк за да го изравнявам с котата с гранитогреса и незнам дали няма има проблем с перваза. Стиропора мисля да го резна на кота замазка, греса да се лепи на 1см от стената (1см над стиропора), а фугата м/у греса и стената със силикон (или нищо). Первазите ще са ПВЦ.

Прикачен файл

Zamazka.jpg
Zamazka.jpg (39.56 KиБ) Видяна 2390 пъти
radius - майстор
Аз само не разбрах защо ЕПС-а пази от ударен шум, а XPS-а не. Според мен все еднакво не пазят, но то не е и от голямо значение за една къща, където винаги може да пребиеш роднините, ако те дразнят :axe:
mindless - специалист
За да бъдем на 100% коректни, като изолация от ударен шум се позлва допълнително еластифициран EPS, но поради почти тоталната му липса на българския пазар и цената на този, който все пак се предлага може да се прибегне и към по-обикновен. При всички положения EPS-а не предава ударен шум, както XPS-а, който е значително по-твърд.
шоп - майстор
Привет, ще правя към 300м2 водно подово. Условието е да няма мокър процес. Демек няма да има никаква замазка-дори и земновлажна.

Въпроса ми е, има ли колеги работили по сух способ с метални пластини ( оребряване )?

Разполагам с огромно количество алуминиеви печатарски плаки, които искам да използвам.

Снимките са примерни от различни руски обекти.

Благодаря предварително за мненията.

Прикачен файл

Первая пластина пошла ....JPG

Прикачен файл

пластины готовые.JPG

Прикачен файл

IMG_0122.jpg

Прикачен файл

0_a3507_5e8ed542_XL.jpg
0_a3507_5e8ed542_XL.jpg (112.34 KиБ) Видяна 2322 пъти

Прикачен файл

0_9128a_663d497e_XXXL.jpg
filmatoplo - майстор
Голяма играчка ще падне ,ако е за теб ще се справиш ,ако е за друг то няма плащане .И аз съм пред задачата водно подово на четириетажна къща с общо 2400 метра тръба ,за един етаж еди дойди да се платят компоненти .Дилемата е мн сложна - кой метод да се избере ,дали общ щтранг и на всеки етаж да си има помпа и смесителен възел ,или още от долу да се отделят етажите с отделни щрангове и помпите и смесители да са долу .Колекторите трябва да са с дебитомери и ел задвижки и термостат във всяка стая .Шопе ти как мислиш ,и не само ти де .Ако имаше план лесно ,ама инженероархитекта съм аз ,клиента не дава пари за план . :)
шоп - майстор
Филме, не е за мен тази система за водно подово без замазка. За приятел е, и няма да му взема нито лев. Просто съм се амбицирал и искам да премахна в този случай наличието на инрционен акумулиращ ефект от почти 10 м3 замазка :x :x :x Пък приятелят ще се реваншира по друг начин :partyman: :partyman: :partyman: Всеки трябва да работи там където му е кефи и е в силата си:-)

Относно твоят въпрос: ако тези 4 етажа са на един собственик е едно, а ако са на 4-има различни ползватели е желателно на всеки етаж да си сложиш автоматика, разпределение, дебитомери, помпи и т.н..
filmatoplo - майстор
На един човек са етажите ,лесно е с една помпа но тази помпа излиза доста голяма по параметри и във височина не е сигурно дали ще се разпределя правилно до всеки метър тръба ,второ фланцовата помпа е мн скъпа особено тази с електронен променлив дебит .От този род мисли . :)
syncho - майстор
Не го прави с една помпа. Ще имаш проблеми с настройката и работата особенно като навържеш задвижките и термостатите. А и може и да ти излезе по-евтино, ако го направиш с 4 малки вместо с една голяма :)
filmatoplo - майстор
Колко струва горе долу труда за монтаж на цялостно изработване на водно подово ,включващо-
монтаж колектора кутия
монтаж на разпределители вътре
прекарване на медни щрангове на скоби и в изолация 10 м до кутията и връзка
залепване на лента околовръстното всички стени по перваза
полагане на изолация на пода 5 см на площ 100м2
поставяне на полиетилен или фолио върху изолация
поставяне на метална скара
полагане на тръба 700 метра
полагане на кабели за термостат

Това се повтаря 4 пъти ,колко струва труда така че клиента да не си глътне езика -въпреки че гледате какво ще получи . Компонентите каквито избере по качество и цена .На кой етаж да му кажа цената ,на партера или на по високо . Спешно поне насока , благодаря.
gnt69 - майстор
Някъде около втория етаж към края. Може да реши че за другите 2 ще събере сила и тогаз. :partyman:

Аз само за цената казвам. Труда откъдето и да го погледнеш е много.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: