andro440 написа:Добре де, четох внимателно по горните постове за термостата ,но освен да спасим чугунката от конденз ,макар,че за виадруса не е фатален ,как да кажа и обясня ,че аз едва днес вдигнах температурата на водата на 56 градуса и ако я вдигна на над 60 в къщата, не се диша ,дори на отворени прозорци . Не искам горелката да гасне и да пали сама и за това се стремя да я вкарам в непрекъснат режим на работа и модулация ,така ,че нито да ИЗГАСВА ,НИТО ДА МИ Е ЖЕГА ! ОБЯСНЕТЕ ТОЧНО ,КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ,АКО МОНТИРАМ ОЩЕ 200 ЛВ /ТРЪПЪТНИЯ ТЕРМОСТАТ/ НА СИСТЕМАТА СИ . КАК БИ НАМАЛИЛ РАЗХОДА ПРИМЕРНО ? Или ,каква ще е далаверата ми ?
Далаверата ти ще е, че ще имаш чист котел, без конденз и нагар. Беше публикувал скоро снимка на виадруса ти и целият топлообменник ти беше в катран. След като имаш чист топлообменник ти пада температурата да димните газове, съответно имаш по-добро КПД и спестяваш пари.
Вентили има за по 80-85 лв, за прегряване не се притеснявай. Вентила гарантира връщащата вода, а в радиаторите може да имаш и 30-40 или колкото поискаш градуса:-D