• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Анди, ква зодия си бе, човек :) Инат, инат, то хубаво, ама айде се вслушай в съветите на хората тук, и отпуши котела да си работи както той си знае, дето Лазар каза, поне 2 седмици не го пипай, ама изобщо....пусни си всички консуматори, ндей спира нищо. Няма да обеднееш за тия 2-3 седмици...айде, направи го, и докладвай след 10 дни :)
Radoslaw - специалист
andy_forresite написа:
Л. Ганев, не злорадствай. Ще те намеря :lol:

Батки, дайте един топломер за няколко дни. Поемам куриерските, плюс застраховка на пратката в двете посоки и го връщам без петънце. Само че ми трябва такъв с директен монтаж, т.е. без да трябва да режа тръби. Плюс 20 лева за кафенца, да си имате. Има само един проблем - не знам дебита на помпата, а без това май няма да стане.
Трябва ти ето това.Само ,че цената е 380$ + транспорт + ДДС и то стана една.Иначе отдавна да съм го купил.
И повярвай истината за КПД на котела и горелката ,ще те накара направо да си изхвърлиш котела на улицата.

Прикачен файл

Топломер.jpg
Топломер.jpg (22.48 KиБ) Видяна 1500 пъти
stoy@n - специалист
Моят проблем се оказа, че е нито задръстен радиатор, нито трипътния вентил...всичо е било от помпата. Жена ми я оправила с чука и мамата :-D Сега си работи както преди, и е топло навсякъде. Като се прибера ще я сменя.

:partyman:
filmatoplo - майстор
Какво стана ,не топли Торча тъй ли ,ако беше друг котел с тази инсталация друго ли щеше да е .Колко киловат часа изписва за тези 24 часа .
andy_forresite - майстор
Топли. И аз искам да видя как ще е с друго пелетно съоръжение. Ако е същото или по зле, ще карам купувача да си правим наобратно :-D
Показва 7.3 средна за деня. Това след пресмятане на калоричност на горивото и КПД.
n.ganev - майстор
То голямо смятане - в момента при -8* котела /в комбинация с горелката ПРИСАДКИ/ пръцка на 70-72* на минимална мощнаст а разхода скочи с 1 ока на денонощие и "змията" е по къси ръкави.
andy_forresite - майстор
Да ви питам за колко часа ще затоплите у вас ако гасите котлите вечер? И защо трябва да бръмчи n броя седмици :shock: при положение, че затоплям за няколко часа. Кое трябва да чакам? Да умра от старост и в последни издихания да разбера колко гори, така ли?
И аз съм по тениска и бос. Моят разход па не а мръднал. Печеля по точки.
gnt69 - майстор
Аз съм така топля само сутрин и вечер. През деня и през нощта не работи. Сутрин от 6,30 до 10 часа 22 градуса и след обяд от 16 до 18 21 гр. и от 18 до 24 22 градуса. През деня и през нощта съм задал 19 градуса. Събота и неделя от 7 до 24 22 градуса.До сутринта 19. :partyman:
Staio1 - специалист
Така, като чета, този се грее с 50°C вода, онзи с 52, реших да видя и аз какво ще излезне, ако намаля температурата. Направих я на 60°C и свалих термоглавите на втория етаж, на първия ги оставих, защото те така или иначе тръгват един двапъти на ден за по 10 -15 минути и не са особен фактор. Като цяло първия етаж понеже е среден, отдолу е гаража и котелното, отгоре втория етаж и си потдържа 22-23 градуса денонощтно при положение че термоглавите са нагласени на 21°С. Та какво се получи. 12 часа работа на 60°С на горелката, трипътния е на 50°С , както казах без термоглави, което потдържа температурата в един и същ ниапазон почти постоянно. Изходяща от 57 до 63 , връщаща от 50 до 54 градуса. Температура в стаи те 20.5°С При външни температури от -4 до -10. Разхода ще подмине 50кг за 24 часа така като го гледам. Незнам, явно не всички проблеми са от работата на системата, явно си имам големи топлозагуби на втория етаж и най вече от таванската плоча. Сега вдигнах температурата на 65°С за да видя с колко градуса ще се покачи температурата в етажа. Без качествена изолация си мисля, че каквато и система да сложа разхода няма да е много по-различен. Неказвам че Torch-а е нещо уникално, съвършенно и т.н. , и според мен явно си върши работата сравнително добре, просто няма как аз да се нуждая от 12-13 киловата , а да харча 4 киловата
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: