Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Моето управление е Натурела купено от там с малко разлика от това на Грейко ,без значение на кой режим ако реша да сменя нещо -реагира веднага .
LazarGanev - "Велик майстор"
togo написа:
Явно не съм задал правилно въпроса си.Става дума след достигане не на зададената т-ра, а на максималната зададена- заводски е на 80*.И в двата случая ,за които говоря горелките са настроени на 65*.В единия случай( моя), след достигане на 80* горелката влезе в режим гасене.Доколкото знам така трябва, за да не заври водата и т.н.На дърва сме го прегрявали няколко пъти... не е приятно, добре че ни е здрав котела.При другата горелка обаче не влезе в гасене след 80 , а си остана в съспенд и продължи бавно да вдига температура.Трябваше аз да я изключа.Защо са стигнали до 80 е съвсем друг въпрос.Температурата я гледам и на горелката , и на котела.Еднаква е .
А за вятъра- аз съм с дълъг комин(3 етажа) без шапка и изобщо не се влияе от промени във времето. :partyman:
togo, няма как при зададена температура 65*С, горелката да работи до 80*С. Къде ги задаваш тези 65*С, в кое меню? При достигане на зададената температура, независимо колко градуса е това, горелката не започва да гасне, а влиза в суспенд, освен ако времето за суспенд не е намалено до нула.
filmatoplo - майстор
При мен температурата може да се настройва до 85 във менюто ,а от екрана със стрелките може до колкото си го ограничил в менюто.има и праг на прегряване при мен е 5 гр .
togo - специалист
Не разбирам кое не е ясно.След достигане на зададените 65, минава в съспенд.Режима ми е High Power-безкраен съспенд,и когато термоглавите затворят и няма стаен термостат да изключи горелката темп. продължава да си се вдига бавно!Термогл. отварят примерно след час, понеже има силно слънце.Вярно един път се случи, но не знам какво чудно има?Ако знаеш какво трябва да се случи сле
д 80* , кажи, за да знам дали онази горелка , която не се загаси след 80 има проблем, да търсим доставчика.
Филме явно всяка версия има разлики
Онази горелка няма проблем, проблем има твоята горелка! Обърни се към доставчика, за да ти го каже и той! От Грейко вече са ти го казали.
filmatoplo - майстор
Не съм го тествал но ми се струва че ако по някаква причина (не работещата помпа ) и вдигне над 80 и дори да е в суспенд - горелката май ще влезе в гасене като мярка за безопасност - дано да е така де.
YordanTsvetkov - напреднал
Моята горелка е от миналата година и работи в режим паралелни помпи. Настроена е на 70 гр. и при достигането им минава в режим суспент настроен на Retort при което спира помпата за отопление. Нямам естествена циркулация, а горелката продължава да доизгаря в Суспенд и вдига температурата на котела до 85гр. и влиза в режим гасене. Според мен логиката на работа на тази горелка е напълно грешна. Другото положение е при нужда от отопление и наличие на пламък, горелката упорито да продължава да се гаси и след това да се пали.
n.ganev - майстор
YordanTsvetkov написа:
работи в режим паралелни помпи. Настроена е на 70 гр. и при достигането им минава в режим суспент настроен на Retort при което спира помпата за отопление.
Няма такъв сериал - викай инсталатора или нещо не си доразбрал. И аз съм по същия начин, с тази разлика че градусите са по-високи и при влизане в поддържане си работят ако трябва и двете помпи.
Това е навсякъде където съм изпълнил инсталация с две помпи.
YordanTsvetkov написа:
Според мен логиката на работа на тази горелка е напълно грешна. Другото положение е при нужда от отопление и наличие на пламък, горелката упорито да продължава да се гаси и след това да се пали.
И кое е грешното? Не знам с колко горелки имаш опит, но повечето горелки, които познавам се държат точно така - при стартиране на процес "Гасене", той трябва да завърши до край и тогава, ако има нужда се стартира наново. Това е от съображение за сигурност. Да, обикновените горелки гаснат по-бързо от ретортните, но при правилно оразмерена система такива случаи на гасене и последващо стартиране са изключение, а не ежедневие :cool:
Evgeniy - майстор
Да не би спрането да е по стаен термостат? Тогава по инструкция де спира само помпата на отоплението.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: