Моето управление е Натурела купено от там с малко разлика от това на Грейко ,без значение на кой режим ако реша да сменя нещо -реагира веднага .
togo написа:Явно не съм задал правилно въпроса си.Става дума след достигане не на зададената т-ра, а на максималната зададена- заводски е на 80*.И в двата случая ,за които говоря горелките са настроени на 65*.В единия случай( моя), след достигане на 80* горелката влезе в режим гасене.Доколкото знам така трябва, за да не заври водата и т.н.На дърва сме го прегрявали няколко пъти... не е приятно, добре че ни е здрав котела.При другата горелка обаче не влезе в гасене след 80 , а си остана в съспенд и продължи бавно да вдига температура.Трябваше аз да я изключа.Защо са стигнали до 80 е съвсем друг въпрос.Температурата я гледам и на горелката , и на котела.Еднаква е .togo, няма как при зададена температура 65*С, горелката да работи до 80*С. Къде ги задаваш тези 65*С, в кое меню? При достигане на зададената температура, независимо колко градуса е това, горелката не започва да гасне, а влиза в суспенд, освен ако времето за суспенд не е намалено до нула.
А за вятъра- аз съм с дълъг комин(3 етажа) без шапка и изобщо не се влияе от промени във времето.