• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
filmatoplo написа:
Днес един човек ми се похвали какво е направил успешно във Виадруса си У22 ,освен горните плочи поставя още 2 плочи в задния край вертикално надолу ,тоест плочите правят -Ге .Така пламъка върви под горните плочи блъска се в предните ,слиза надолу ,минава под вертикалните плочи ,част от газовете слизат и през скарата и минават зад вертикалните плочи и топлят крайната секция гърба на котела ,след това минават над горните плочи и се насочват към другите отвори в които има зигзаг шини .Ефекта бил Поразителен ,чист котел ,малък разход,по ниски газовете на димоотвода .Вертикалните плочи са повдигнати от скарата по средата около 5 см на примерно парче огнеопорна тухла 8 см широка .Отзад отвора между вертикалните плочи и гърба е бил около 3 см .Който няма какво да прави да опита .
grants - специалист
filmatoplo написа:
Днес един човек ми се похвали какво е направил успешно във Виадруса си У22 ,освен горните плочи поставя още 2 плочи в задния край вертикално надолу ,тоест плочите правят -Ге .Така пламъка върви под горните плочи блъска се в предните ,слиза надолу ,минава под вертикалните плочи ,част от газовете слизат и през скарата и минават зад вертикалните плочи и топлят крайната
секция гърба на котела ,след това минават над горните плочи и се насочват към другите отвори в които има зигзаг шини .Ефекта бил Поразителен ,чист котел ,малък разход,по ниски газовете на димоотвода .Вертикалните плочи са повдигнати от скарата по средата около 5 см на примерно парче огнеопорна тухла 8 см широка .Отзад отвора между вертикалните плочи и гърба е бил около 3 см .Който няма какво да прави да опита .
Що не вземеш една скица да драснеш за по нагледно,че много хора ще са ти благодарни в това число и аз.
filmatoplo - майстор
На предните страници един колега е драснал почти същата схема, аз нямах време да я умувам, но приятел ми звънна специално да ми каже че е направил така и бил много доволен .
grants - специалист
Колеги днес си поиграх и направих това ,което беше споменал Филма малко по нагоре.Ефекта беше.....уаууу......действа.Димните газове паднаха на 95-100 градуса при темп. на водата 56-58гр. и вече работи на първа скорост.До сега я виждах много за малко да мине на първа.Това на слънчоглед.От днес заредих бункера с дървени на Добрев.Експеримента продължава.
Да кажа само че нямам турболатори,ако и тях си направя може да паднат и на 75-80градуса.
judas - специалист
grants написа:
Колеги днес си поиграх и направих това ,което беше споменал Филма малко по нагоре.Ефекта беше.....уаууу......действа.Димните газове паднаха на 95-100 градуса при темп. на водата 56-58гр. и вече работи на първа скорост.До сега я виждах много за малко да мине на първа.Това на слънчоглед.От днес заредих бункера с дървени на Добрев.Експеримента продължава.
Да кажа само че нямам турболатори,ако и тях си направя може да паднат и на 75-80градуса.
Вчера и аз направих нещо такова - една ламарина, стъпила на огнеупорна тухла опира на плочите. Турболаторите също са задължителни - два са широки 8,5см, два - 9,5см, огъвах ги между два винкела 4см, но май ще е по-добре 5см. Димните газове паднаха на 80, че и по-малко, а водата до 75!
energo - специалист
Олабете снимки...
judas - специалист
energo написа:
Олабете снимки...
Прикачен файл:
Тизх.png
Това е в момента Тизх. газове на Р3 с вентилатор 39%.
filmatoplo - майстор
: :) Само си представете какво още можем да измислим ,ама ще ни откраднат идеята ..
Svezar - специалист
Както сте го подкарали да не стане като приказката за магарето дето тъкмо го научил стопанина му да не яде и то взело че умряло,с това гонене на отрицателни температури в комина.... :wink:
filmatoplo - майстор
:) Пак ще е по добре от Совалките за милиони долари :wink:
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: