• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
judas написа:
Това е в момента Тизх. газове на Р3 с вентилатор 39%.
Бяха притворени термоглавите, сега е 75 димни газове на Р2, 65 в котела, главите по-отворени.
geniya - специалист
При положение, че Виадруса е на кутия къде трябва да се сложат тези прегради?Някой който го е правил да драсне една схемичка.
grants - специалист
https://www.youtube.com/watch?v=hfeIBZIbEvM
Качвам клипче.Дано да става ясно.
Последна промяна от grants на съб дек 10, 2016 4:22 pm, променено общо 5 пъти.
energo - специалист
Мерсаж Г-н Грантс.
:supz:
filmatoplo - майстор
Супер ,ако мога да измисля нещо и за мойта камина ,ама трудно , конфигурацията е лоша - подавам с тръба пелетите отпред леко в страни от стъклото ,има риза на таванчето и,в страни и отзад .
magvt - специалист
Лошото с тея прегради и слънчогледа е че много се затлачва, за 2-3 дена доста полепва и поне при мен започва да не дърпа към комина а обратно, това поне ми идва на първо четене, като е чист няма проблеми, като се затлачи се бъгясва и почва да пали, гаси, пали, дава грешки и какво ли не
grants - специалист
Втори ден съм на дървени пелети и котела свети.И на трите степени намалих с по една секунда подаването на пелети и въпреки всичко работи повече време на първа,а преди със сл.пелети повече на втора и то с по големи порций.Да не прибързвам , ще засичам разхода но ми се струва, че на слънчоглед ще се обесмисли с таа хамалогия.
Svezar - специалист
grants написа:
https://youtu.be/hfeIBZIbEvM
Този термометър дето се вижда накрая със сонда ли е отзад забучена в гофрето или е с повърхностно измерване ?
grants - специалист
Svezar написа:
grants написа:
https://youtu.be/hfeIBZIbEvM
Този термометър дето се вижда накрая със сонда ли е отзад забучена в гофрето или е с повърхностно измерване ?
Със сонда
andro440 - майстор
sС плочи и без тях -моя опит показва друго ,че ще изкарам зимата само с 600 лв и на 25 градуса в цялата къща , сажди конденз и виадрус на черупки от орех -до сега съм изхвърлил само три кофи пепел ,слагах и плочи ,,и тухли и какво ли не ,даже пържоли си пекох ,а като се застуди преди няколко дни -и вдигнах от управлението температурата на водата над 65 -ни сажди останаха ,ни катран ,без термостат на котела съм и без слънчева стена на къщата ,говоря за 100-на квадрата /5 стаии и два коридора ,,без завивка спя ,на отворен прозорец
filmatoplo написа:
Днес един човек ми се похвали какво е направил успешно във Виадруса си У22 ,освен горните плочи поставя още 2 плочи в задния край вертикално надолу ,тоест плочите правят -Ге .Така пламъка върви под горните плочи блъска се в предните ,слиза надолу ,минава под вертикалните плочи ,част от газовете слизат и през скарата и минават зад вертикалните плочи и топлят крайната секция гърба на котела ,след това минават над горните плочи и се насочват към другите отвори в които има зигзаг шини .Ефекта бил Поразителен ,чист котел ,малък разход,по ниски газовете на димоотвода .Вертикалните плочи са повдигнати от скарата по средата около 5 см на примерно парче огнеопорна тухла 8 см широка .Отзад отвора между вертикалните плочи и гърба е бил около 3 см .Който няма какво да прави да опита .
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: